1 bögre liszt
1 bögre zabpehely
2 bögre tej
2 tojás
2 ek. cukor
2 ek. étolaj
2 csipet só
1 tk. sütőpor
Keverd össze a lisztet a zabpehellyel, a cukorral, a sóval és a sütőporral. A tejhez robotgéppel keverd a tojásokat, majd az étolajat. Add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd csomómentesre. Pihentesd a palacsintatésztát 10-15 percig.
Forrósítsd fel a palacsintasütőt, evőkanálnyi vajon vagy olajon süsd szép aranybarnára a szuperegészséges zabpelyhes palacsinták mindkét oldalát.
Ízlés szerint juharsziruppal, mézzel meglocsolva, fahéjas porcukorral megszórva vagy málnalekvárral megkenve tálald.
A krémet elkészíthetjük a fentiek helyett 1,5 csomag vaníliás pudingporból is, azt 6 dl tejben megfőzve, és ha kihűlt, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukorral kikeverve. A...
Elkészítési idő:A vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félreve...
Elkészítési idő: 60 percA sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtö...
Elkészítési idő: