15 dkg mascarpone
1,5 dl tejszín
2 db alma
őrölt fahéj
1 csomag mézes linzer keksz
barna cukor
1 citrom leve/héja
Az almákat apró kockára vágjuk, ezt megolvasztott barna cukron kicsit átforgatjuk és fahéjjal ízesítjük plusz citromlevet facsarunk rá. Felverjük a tejszínt , majd porcukrot és mascarponéból összeállítjuk a krémet. A kekszet apróra törjük. Alulra kerül az alma arra a krém és végül a kekszmorzsa.
A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl.A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. tojások Ehhez hozzáadom a tejet, és az éto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében vagy müzlis tálban a fenti sorrendben jól összekeverjük. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütjük. Frissen, melegen pl. va...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meghámozott almát üveg almareszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük. A darált diót, vagy mandulát, vagy kekszet hozzákeverjük. Attól függően milyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítógéppel morzsalékosra aprítjuk a kekszet, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. A masszát egy kb. 12x35 cm-es formába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük. A tejszínt felforró...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű