Családireceptkönyv.hu

Csodálatos gesztenyés torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém

2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.

Elkészítés:


Elkészítés

A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.

Csodálatos gesztenyés torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Kókuszos zabkeksz
Kókuszos zabkeksz

2-3 literes, vastag aljú fazékba öntjük az olajat, és állandóan kevergetve addig pirítjuk rajta a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, amíg halványbarna, illatos nem lesz. A tűzről le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kokos-Heidelbeerkuchen
Kokos-Heidelbeerkuchen

Butter, Zucker und Vanillezucker mit den Quirlen des Handrührers mind. 8 Min. sehr cremig rühren. Eier nacheinander jeweils 1 Min. unterrühren und Kokosmilch zugießen. Mehl, Vanill...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Zita szelet 1 - OK
Gesztenyés - Zita szelet 1 - OK

1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját. 3. A tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szlovák ünnepi sütemény
Szlovák ünnepi sütemény

1. A tésztához a tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, 1 kiskanál porcukrot szórunk bele, és 10 percre meleg helyre félretesszük (azaz felfuttatjuk az élesztőt). 2. A...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk