Hozzávalók
2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
Elkészítés
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
2-3 literes, vastag aljú fazékba öntjük az olajat, és állandóan kevergetve addig pirítjuk rajta a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, amíg halványbarna, illatos nem lesz. A tűzről le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűButter, Zucker und Vanillezucker mit den Quirlen des Handrührers mind. 8 Min. sehr cremig rühren. Eier nacheinander jeweils 1 Min. unterrühren und Kokosmilch zugießen. Mehl, Vanill...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját. 3. A tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, 1 kiskanál porcukrot szórunk bele, és 10 percre meleg helyre félretesszük (azaz felfuttatjuk az élesztőt). 2. A...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű