menu

Családireceptkönyv.hu

Darás kókusztekercs sütés nélkül - vegán, paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
0,5 l mandula tej (más paleo tej is jó, vagy felesben vízzel)
10 dkg gari (cassava dara)
10-12 dkg erythritol
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
3 dkg kókuszliszt

A töltelékhez:
2 dl kókuszkrém
1 tk. citromlé
1 tk. vaníliás édesítő
2-3 ek. erythritol (porcukor állagú, ízlés szerint lehet több is)
kb 10-15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:
kókuszreszelék

Elkészítés:


A tejet, a garit és az édesítőt tedd egy fazékba és kevergetve közepes lángon főzd jó sűrűre, amikor már alig tudod kevergetni, akkor jó. Húzd le a tűzről, keverd bele a kakaóport, a kókuszlisztet és hűtsd ki. Egy szilikonos nyújtólapot szórj meg kókuszreszelékkel, én le szoktam darálni vagy direkt ilyen aprószeműt veszek. Tedd rá a garis masszát, először nedves kézzel nyomogasd szét. Hintsd meg a tetejét is kókuszreszelékkel és óvatos mozdulatokkal nyűjtsd ki egyenletesre, nem baj, ha a szélei nem szépek. A töltelék hozzávalóit keverd össze, a kókuszreszeléket apránként adagold hozzá, amíg egy sűrű, de jól kenhető krémet nem kapsz. Kóstold meg, hogy elég édes-e, majd kanállal kend rá a barna tésztára, egyengesd el simára. A szilikonos lap segítségével jó szorosan tekerd fel, közben nyomogasd össze, mintha piskótatekercset készítenél. Nekem nem repedt meg, de ha mégis, csak össze kell nyomni. A külsejét szórd meg kókuszreszelékkel, hogy mindenhol befedje, ha van hely a hűtődben, akkor szilikon lappal együtt tedd egy tálcára és tedd hűtőbe legalább 3-4 órára. Ha nincs helyed, akkor vágd ketté a rudat, spatulával óvatosan emeld át egy tányérra és így hűtsd be. A hűtőben megdermed, szépen lehet majd szeletelni, de mégis puha marad

Darás kókusztekercs sütés nélkül - vegán, paleo

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
MOSZKAUER VAGY MOSZKVAI TEASÜTEMÉNY
MOSZKAUER VAGY MOSZKVAI TEASÜTEMÉNY

Az alapanyagokat a liszt kivételével egy edényben lassan, kevergetve felforralom, és rögtön le is húzom a tűzről. Ezután belekeverem a lisztet. A sütőt 170 C fokra bemelegítem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Klasszikus sport szelet
Klasszikus sport szelet

A margarint kockákra vágjuk, vastag aljú fazékba tesszük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót is, felfőzzük, majd belekeverjük a darált kekszet és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Sodrós rétes
Sodrós rétes

A hozzávalókat összegyúrjuk. 8 e.k. olvasztott zsírt elkeverni, 6 e.k. liszttel. Ezt kenjük a kinyújtott tésztára, feltekerjük és 4 részre osztjuk. Töltelék ízlés szerint.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar muffin /nektarinnal/
muffin /nektarinnal/

A szobahőmérsékletű /esetleg mikrózott/ zsiradékot a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, sót, majd jól elkeverjük és hozzáadjuk az olajat is. A li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk