menu

Családireceptkönyv.hu

Darás kókusztekercs sütés nélkül - vegán, paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
0,5 l mandula tej (más paleo tej is jó, vagy felesben vízzel)
10 dkg gari (cassava dara)
10-12 dkg erythritol
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
3 dkg kókuszliszt

A töltelékhez:
2 dl kókuszkrém
1 tk. citromlé
1 tk. vaníliás édesítő
2-3 ek. erythritol (porcukor állagú, ízlés szerint lehet több is)
kb 10-15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:
kókuszreszelék

Elkészítés:


A tejet, a garit és az édesítőt tedd egy fazékba és kevergetve közepes lángon főzd jó sűrűre, amikor már alig tudod kevergetni, akkor jó. Húzd le a tűzről, keverd bele a kakaóport, a kókuszlisztet és hűtsd ki. Egy szilikonos nyújtólapot szórj meg kókuszreszelékkel, én le szoktam darálni vagy direkt ilyen aprószeműt veszek. Tedd rá a garis masszát, először nedves kézzel nyomogasd szét. Hintsd meg a tetejét is kókuszreszelékkel és óvatos mozdulatokkal nyűjtsd ki egyenletesre, nem baj, ha a szélei nem szépek. A töltelék hozzávalóit keverd össze, a kókuszreszeléket apránként adagold hozzá, amíg egy sűrű, de jól kenhető krémet nem kapsz. Kóstold meg, hogy elég édes-e, majd kanállal kend rá a barna tésztára, egyengesd el simára. A szilikonos lap segítségével jó szorosan tekerd fel, közben nyomogasd össze, mintha piskótatekercset készítenél. Nekem nem repedt meg, de ha mégis, csak össze kell nyomni. A külsejét szórd meg kókuszreszelékkel, hogy mindenhol befedje, ha van hely a hűtődben, akkor szilikon lappal együtt tedd egy tálcára és tedd hűtőbe legalább 3-4 órára. Ha nincs helyed, akkor vágd ketté a rudat, spatulával óvatosan emeld át egy tányérra és így hűtsd be. A hűtőben megdermed, szépen lehet majd szeletelni, de mégis puha marad

Darás kókusztekercs sütés nélkül - vegán, paleo

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piskóta készítése egyszerűen
Piskóta készítése egyszerűen

A tojások fehérjét a sóval felverjük, a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként adjuk hozzá a sárgáit, majd a vizet adagoljuk a masszához, végül a sütőporral kevert, szitált liszte...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Klasszikus meggyes piskóta
Klasszikus meggyes piskóta

Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy tálban kemény habbá verjük. A tojássárgáját cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat. A liszthez hozzákev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Magyar szelet
Magyar szelet

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével beleforgatjuk a tojások sárgáját, és óvatosan beledolgozzuk a sütőporral e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bukta
Bukta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk