Hozzávalók:
az alsó réteghez:
2,5 dkg finomra darált dió
5 dkg mandula
3 evőkanál olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak olaj vagy olvasztott vaj)
a csokis réteghez:
8 dkg minimum 75%-os étcsokoládé
1,5 evőkanál olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak olaj)
a krémhez:
4 dl kókuszkrém (nem paleozóknak tejszín)
1 tojás
2 tojássárgája
5 dkg nyílgyökérliszt (nem paleozóknak 4 dkg vaníliás pudingpor)
5 dkg méz (vagy eritritol, nyírfacukor, xilit) (nem paleozóknak cukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
8 dkg kókuszreszelék
csipetnyi só
a tetejére:
2 dl kókuszkrém (nem paleozóknak tejszín)
2 dkg kókuszreszelék
Az alsó réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel, sütőpapírral bélelt 12 x 18 centis hőálló tál aljába nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. A formában hagyva kihűtjük. Rákenjük a kókuszolajjal vízgőz fölött felolvasztott csokoládét, majd hagyjuk megdermedni. Ezalatt elkészítjük a kókuszos krémet, amihez a kókuszkrémet az egész tojással, a tojások sárgájával, a nyílgyökér liszttel, a sóval és az édesítővel közepes lángon, habverővel, folyamatosan addig keverünk, amíg be nem sűrűsödik. (Néha becsomósodik, de a tűzről levéve, tovább keverve a krém kisimul.) A tűzről levéve hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. Kihűtjük, majd a csokis rétegre kenjük. A tetejére kerül a kemény habbá vert kókuszkrém, amit száraz serpenyőben megpirított kókuszreszelékkel szórunk meg. A süteményt 30 percre fagyasztó szekrénybe tesszük. Ezalatt a sütemény még nem fagy meg, csak szépen szeletelhetővé válik. Kivesszük, felszeleteljük. Ha süteményként szeretnénk elfogyasztani akkor felhasználásig sima hűtőszekrénybe, ha fagylaltként akkor a fagyasztóba tesszük vissza.
0,5 l tej 1 rúd Bourbon vanília 150 g cukor 6 szép tanyasi tojás sárgája 0,25 l folyékony, de nagy zsírtartalmú tejszín (minimum 30%-os) Forrald fel a tejet a hosszában felhas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót keverj össze és egy hőálló tálban tedd a mikróba 6 percre. Minden második percben állítsd meg, vedd ki a keveréket és alaposan kavard össze. Ha kész vagy, öntsd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, kristálycukrot, 1 tojást, vajat és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal addig gyúrjuk, míg össze nem áll a tészta. Fóliába csom...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval. Kettőbe vesszük és hűtőbe tesszük 1-2 órára. Almát lereszeljük, kinyomkodjuk. Tepsit kivajazzuk és morzsázzuk. Tészta...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű