40 dkg liszt
-15 dkg cukor
-1 csomag sütőpor
-1 csomag vaniliás cukor
-2 tojás
-2 evőkanál zsír vagy 20 dkg margarin
-1 citrom leve + reszelt héja ( vagy narancs héja reszelve )
-tej szükség szerint
-TÖLTELÉK
-baracklekvár gazdagon
-citrom reszelt héja
-15 dkg darált dió + 5 dkg cukor
-TETEJÉRE
-1 tojás felvert fehérje
-darált dió
tészta hozzávalóit összekeverjük a( lekváron és dión kívűl)
-hogy könnyen dolgozható legyen ...ha szükséges tejet adunk hozzá
-ketté osztjuk a tésztát
-az egyik felét kinyújtjuk ,tepsibe helyezzük
-baracklekvárral megkenjük gazdagon
-a diót bekeverjük az 5 dkg cukorral és a 3/4 mennyiséget a lekvárra szorjuk
-a tészta másik felét is kinyújtjuk és ráhelyezzük a dióra
-a tésztát megszurkáljuk villával
-tojással megkenjük és megszorjuk a megmaradt dióval
-előmelegitett sütőben
-közepes tüznél világosra sütjük Kb 25-30 perc alatt
A tejet felforraljuk, megsózzuk, beletesszük a Ramát. Amikor felolvadt beleszórjuk a lisztet, és állandóan keverjük 1-2 percig. Akkor jó, ha elvált az edény falától. A tűzről lehúz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes1. A szokásos módon picit vastagabb palacsintatésztát készítünk és kb. 8 db-ot sütünk. 2. Az első palacsintát egy kerek jénai tálba teszem és megkenem sárgabarack lekvárral, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű masszát kell...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA margarint, a porcukrot és a tojást habosra keverjük. A tejet a mézzel a masszába adagoljuk, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű