Hozzávalók
1 kg burgonya
1 pár debreceni kolbász
1 szál füstölt kolbász
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
20 dkg füstölt tarja
1 ek kacsazsír
friss lestyán
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db TV paprika
babérlevél
fehérborecet
2 l alaplé
só
A nokedlihez:
2 ek tejföl
2 tojás
3 púpos ek liszt
friss petrezselyem
csipet só
Elkészítés
1. Serpenyőben kacsazsírt hevítünk, majd a felkockázott kolozsvári szalonna zsírját kisütjük.
2. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a szalonnával megdinszteljük. Hozzáadjuk még az apróra vágott fokhagymát, a füstölt kolbászt, egy kevés füstölt tarját. A paprikát is feldaraboljuk és szintén a többi alapanyaghoz adjuk.
3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a lábosba tesszük. Felöntjük alaplével, majd babérlevéllel ízesítjük. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
4. A nokedlihez tojást, tejfölt, sót és lisztet elkeverünk, ha pihent egy keveset a tészta friss apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, majd a levesbe szaggatjuk és puhára főzzük. Amikor a leves már majdnem elkészült, belevágjuk a friss lestyánt és fehérborecetet öntünk hozzá.
5. A debreceni kolbászt felkarikázzuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, ezzel tálaljuk. Jó étvágyat!
A krumplit megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk, és bő, sós vízben megfőzzük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és a kolbásszal együtt felkarikázzuk. A krumpli levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjában megfőzzük. Kevés zsíron megpároljuk a felszeletelt hagymát, rádobjuk a többi aprított zöldséget, majd a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, és elkezdjük főzni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Rátesszük a zöldbabot, majd felöntjük 1 l vízzel, és beledobjuk a két leveskockát....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA borjúhúst egycentis kockákra vágjuk, és kevergetve fehéredésig sütjük. Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert meg a karalábét megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű