Hozzávalók
1 kg burgonya
1 pár debreceni kolbász
1 szál füstölt kolbász
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
20 dkg füstölt tarja
1 ek kacsazsír
friss lestyán
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db TV paprika
babérlevél
fehérborecet
2 l alaplé
só
A nokedlihez:
2 ek tejföl
2 tojás
3 púpos ek liszt
friss petrezselyem
csipet só
Elkészítés
1. Serpenyőben kacsazsírt hevítünk, majd a felkockázott kolozsvári szalonna zsírját kisütjük.
2. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a szalonnával megdinszteljük. Hozzáadjuk még az apróra vágott fokhagymát, a füstölt kolbászt, egy kevés füstölt tarját. A paprikát is feldaraboljuk és szintén a többi alapanyaghoz adjuk.
3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a lábosba tesszük. Felöntjük alaplével, majd babérlevéllel ízesítjük. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
4. A nokedlihez tojást, tejfölt, sót és lisztet elkeverünk, ha pihent egy keveset a tészta friss apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, majd a levesbe szaggatjuk és puhára főzzük. Amikor a leves már majdnem elkészült, belevágjuk a friss lestyánt és fehérborecetet öntünk hozzá.
5. A debreceni kolbászt felkarikázzuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, ezzel tálaljuk. Jó étvágyat!
◾️A tököt meghámozzuk, magját kiszedjük és felkockázzuk. ◾️A hagymát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk. ◾️Ha megpirult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott tökö...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűPici olívaolajon diszteld meg a hagymát. Add hozzá zúzott fokhagymát, majd a lisztet és folyamatos kevergetés mellett pirítsd a rántást aranybarnára. Vedd le a tűzről, dobd bele a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesA húst annyi vizzel fölöntjük amennyi jól ellepi és forrástól számitva kb jó 10 percig fözzük, majd leöntjük a vizet,megtisztitjuk a fazekunkat Igy nem kell habot leszedni mert a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi (körülbelül 8-10 órára). Másnap a csülköt mossuk meg, majd annyi vízben tegyük fel főni, amennyi ellepi. A csülök mell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű