Jég
3 zselatinlap
fél deci tej
1 dl tejszín
7 deka cukor
zöld tea por
10 g fehércsoki
hideg tejszín
ropogós tésztaostya
csoki pasztilla
csipet só
Hűtőből jég és jeges fürdő + 3 zselatinlap. Mousse alap: (angolkrém) fél deci tej, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája és 7 deka cukor vízgőz fölött egy habüstben készítjük.Folyamatos kevergetés mellett főzzük (ne csapódjon ki a tojássárga) Amikor krémes állagú + 1 kanál zöld tea por és 10 g fehércsokit hozzáadunk. A még meleg de nem forró krémbe tesszük a zselatin lapot. Hideg tejszínt felverünk habbá, lassú fokozaton nem teljes kemény habbá hanem lágyabb folyósabb. Ezt belekeverjük a mousseba és a mousset hűtőbe rakjuk v fagyasztóba.
Ropogós tésztás csoki ostya: gőz fölött vajat és csoki pasztillát felolvasztani és ehhez a ropogósra sütött vékony tésztatörmelék és csipet só. Két zsírpapír közé tesszük és vékonyra nyújtjuk majd hűtő.
A csokiostyából korongot vágunk. Erre kis nyomás a mousseból körbe körbe és a tetejére egy újabb korong.
A tojásfehérjéket a mixer keverőtáljába tesszük a kristálycukorral. Vízgőz fölött elkezdjük melegíteni (figyeljünk, hogy a tál alja ne érje bele a vízbe). Csípősre melegítjük, kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütünk egy málnás és egy mákos piskótát. A feltüntetett mennyiségek egy piskótára vonatkoznak. Kikeverjük a tésztákat a tojással és cukorral kezdve, azután hozzáadva a többi hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd habosra a cukrot a vajjal. 2. Adj hozzá lisztet és a robotgép segítségével/gyors kézmozdulatokkal gyúrj belőle egynemű tésztát. 3. Csomagold folpackba és tedd a hűt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűTésztákat külön-külön megsütni. 180 fok 15 perc Krém: tojássárga,liszt, cukor, kakaó, tej gőzbe sűrűre főzni. Levenni a tűzről hozzá vaníliás cukor, habbá vert tojásfehérjeha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű