Jég
3 zselatinlap
fél deci tej
1 dl tejszín
7 deka cukor
zöld tea por
10 g fehércsoki
hideg tejszín
ropogós tésztaostya
csoki pasztilla
csipet só
Hűtőből jég és jeges fürdő + 3 zselatinlap. Mousse alap: (angolkrém) fél deci tej, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája és 7 deka cukor vízgőz fölött egy habüstben készítjük.Folyamatos kevergetés mellett főzzük (ne csapódjon ki a tojássárga) Amikor krémes állagú + 1 kanál zöld tea por és 10 g fehércsokit hozzáadunk. A még meleg de nem forró krémbe tesszük a zselatin lapot. Hideg tejszínt felverünk habbá, lassú fokozaton nem teljes kemény habbá hanem lágyabb folyósabb. Ezt belekeverjük a mousseba és a mousset hűtőbe rakjuk v fagyasztóba.
Ropogós tésztás csoki ostya: gőz fölött vajat és csoki pasztillát felolvasztani és ehhez a ropogósra sütött vékony tésztatörmelék és csipet só. Két zsírpapír közé tesszük és vékonyra nyújtjuk majd hűtő.
A csokiostyából korongot vágunk. Erre kis nyomás a mousseból körbe körbe és a tetejére egy újabb korong.
http://aprosef.hu/rozsafank előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a száraz hozzávalókat elkeverjük,majd mehet hozzá a többi és géppel jól kikeverjük. Muffin papírt teszünk a formába,félig megtöltjük a masszával,teszünk rá egy szelet étcs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a rizst, átforgatjuk vele. Felöntjük a forró vízzel és ahogy magába szívta a vizet, úgy adagoljuk hozzá a kókusztejet. Közben e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőport és a lisztet összekeverjük, a sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojást és a porcukrot összekeverjük egy másik tálban, majd hozzáönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű