Jég
3 zselatinlap
fél deci tej
1 dl tejszín
7 deka cukor
zöld tea por
10 g fehércsoki
hideg tejszín
ropogós tésztaostya
csoki pasztilla
csipet só
Hűtőből jég és jeges fürdő + 3 zselatinlap. Mousse alap: (angolkrém) fél deci tej, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája és 7 deka cukor vízgőz fölött egy habüstben készítjük.Folyamatos kevergetés mellett főzzük (ne csapódjon ki a tojássárga) Amikor krémes állagú + 1 kanál zöld tea por és 10 g fehércsokit hozzáadunk. A még meleg de nem forró krémbe tesszük a zselatin lapot. Hideg tejszínt felverünk habbá, lassú fokozaton nem teljes kemény habbá hanem lágyabb folyósabb. Ezt belekeverjük a mousseba és a mousset hűtőbe rakjuk v fagyasztóba.
Ropogós tésztás csoki ostya: gőz fölött vajat és csoki pasztillát felolvasztani és ehhez a ropogósra sütött vékony tésztatörmelék és csipet só. Két zsírpapír közé tesszük és vékonyra nyújtjuk majd hűtő.
A csokiostyából korongot vágunk. Erre kis nyomás a mousseból körbe körbe és a tetejére egy újabb korong.
A tejet meglangyositjuk bele a vanilia + porcukor ( attól függ milyen édesen szereted ) -a babapiskotákat megmártjuk ebbe a cukros tejben és egy jénai tál aljára sorakoztatjuk , a...
Elkészítési idő: 40 percA hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót a mézeskalács fűszert és a szódabikarbónát. Végül a tojások sárgáját és a mézhelyettesítőt. 3...
Elkészítési idő:A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...
Elkészítési idő: