Jég
3 zselatinlap
fél deci tej
1 dl tejszín
7 deka cukor
zöld tea por
10 g fehércsoki
hideg tejszín
ropogós tésztaostya
csoki pasztilla
csipet só
Hűtőből jég és jeges fürdő + 3 zselatinlap. Mousse alap: (angolkrém) fél deci tej, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája és 7 deka cukor vízgőz fölött egy habüstben készítjük.Folyamatos kevergetés mellett főzzük (ne csapódjon ki a tojássárga) Amikor krémes állagú + 1 kanál zöld tea por és 10 g fehércsokit hozzáadunk. A még meleg de nem forró krémbe tesszük a zselatin lapot. Hideg tejszínt felverünk habbá, lassú fokozaton nem teljes kemény habbá hanem lágyabb folyósabb. Ezt belekeverjük a mousseba és a mousset hűtőbe rakjuk v fagyasztóba.
Ropogós tésztás csoki ostya: gőz fölött vajat és csoki pasztillát felolvasztani és ehhez a ropogósra sütött vékony tésztatörmelék és csipet só. Két zsírpapír közé tesszük és vékonyra nyújtjuk majd hűtő.
A csokiostyából korongot vágunk. Erre kis nyomás a mousseból körbe körbe és a tetejére egy újabb korong.
A tojást felverni a cukorral, belekavarni a többi hozzátevőt egy folyékony masszát kapunk. Sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük és a tetejét leöntjük csokival. 180 fokon sü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot +vaniliát a vajjal jól kikeverjük.. - bele a tojásokat +a liszt amiben a szódabikarbónát és a sütőport elkevertük - hozzáadjuk a tejet és a meghámozott , reszelt alm...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverjük. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal, majd hozzákanalazzuk a lisztet. Ha összedolgoztuk a masszával, apránkén...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű