Hozzávalók (22 cm-es tortaformához)
A keksz alaphoz:
150 g kakaós keksz
80 g pirított törökmogyoró
40 g puha vaj
A nutellás krémhez:
300 g nutella
350 g philadelphia krémsajt
A krémsajtos krémhez:
450 g krémsajt
80 g porcukor
A nutellás tetőhöz:
240 g nutella
120 ml tejszín
30 g pirított törökmogyoró
A mogyorót tepsibe tesszük és 180 fokon légkeveréses funkción 7 perc alatt megpirítjuk, a héját ledörzsöljük és félretesszük. A tortaformát alját kibéleljük sütőpapírral.
A kekszalaphoz aprítógépbe kimérjük a hozzávalókat (ha nincs ilyenünk, akkor egy sodrófával erőteljes mozdulatokkal összetörjük), összedaráltatjuk és evőkanál segítségével a tortaformánkba egyengetjük, hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.
A nutellás és a krémsajtos réteghez külön tálba kimérjük a hozzávalókat és összekeverjük őket. A kekszrétegre egyengetjük a nutellás részt, arra pedig a krémsajtosat.
A tejszínt felforraljuk és összekeverjük a nuttelával,majd a fehér krémre egyengetjük, megszórjuk durvára vágott pirított mogyoróval és hűtőbe tesszük 3-4 órára, de a legjobb, hogy egész éjjelre, hogy jól összeérjenek az ízek. Hűtőben minőségromlás nélkül 2-3 napig lehet tárolni, bár nem hiszem, hogy ennyi ideig megmaradna ez a szuper torta.
Tipp: Így az eperszezon ideje alatt, a réteg közé, epret is csempészhetünk.
A tészta elkészítése: A lisztben elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, kinyújtjuk és lisztezett, zsírozott tepsibe tesszük és betesszük a sütőbe 5...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni.Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, egy csipet sót, a fahéjat és a szerecsendiót.Majd hozzáforgatjuka cukrot. Habosra keverjük a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral. Az olajat, a mézet és a tejet is hozzáöntjük, robotgéppel összedolgozzuk. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a grízt is beleszórjuk, jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojások sárgáját a fele cukorral jó habosra kikeverjük. A tojás fehérjét a cukor másik felével, csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű