Hozzávalók (22 cm-es tortaformához)
A keksz alaphoz:
150 g kakaós keksz
80 g pirított törökmogyoró
40 g puha vaj
A nutellás krémhez:
300 g nutella
350 g philadelphia krémsajt
A krémsajtos krémhez:
450 g krémsajt
80 g porcukor
A nutellás tetőhöz:
240 g nutella
120 ml tejszín
30 g pirított törökmogyoró
A mogyorót tepsibe tesszük és 180 fokon légkeveréses funkción 7 perc alatt megpirítjuk, a héját ledörzsöljük és félretesszük. A tortaformát alját kibéleljük sütőpapírral.
A kekszalaphoz aprítógépbe kimérjük a hozzávalókat (ha nincs ilyenünk, akkor egy sodrófával erőteljes mozdulatokkal összetörjük), összedaráltatjuk és evőkanál segítségével a tortaformánkba egyengetjük, hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.
A nutellás és a krémsajtos réteghez külön tálba kimérjük a hozzávalókat és összekeverjük őket. A kekszrétegre egyengetjük a nutellás részt, arra pedig a krémsajtosat.
A tejszínt felforraljuk és összekeverjük a nuttelával,majd a fehér krémre egyengetjük, megszórjuk durvára vágott pirított mogyoróval és hűtőbe tesszük 3-4 órára, de a legjobb, hogy egész éjjelre, hogy jól összeérjenek az ízek. Hűtőben minőségromlás nélkül 2-3 napig lehet tárolni, bár nem hiszem, hogy ennyi ideig megmaradna ez a szuper torta.
Tipp: Így az eperszezon ideje alatt, a réteg közé, epret is csempészhetünk.
A kekszet elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szoba-hőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk bel...
Elkészítési idő:A túrót enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot és fakanállal vagy tiszta kézzel jói meggyúrjuk. Ráütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a búzadarát, és keveréssel, nagyon jól eldolgo...
Elkészítési idő:Jól kikeverni, 1/2 órát állni hagyni, majd kisütni. Rétegezzük úgy hogy, 1 palacsinta, lekvár, 1 palacsinta, cukorral elkevert darált dió vagy mák.
Elkészítési idő: 1 óra