Hozzávalók:
500 g barna csiperkegomba
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ág kakukkfű
1 csokor friss petrezselyem
½ dl száraz fehér bor
1,5 dl tejszín
5 dl víz
só, bors
A gomba ¾ részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tűz forró serpenyőben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, előzőleg arany barnára pirított, vöröshagymához és három gerezd szintén aranyszínűre pirított, szeletelt fokhagymához. Maradék ¼ gombát szintén nagyon lepirítjuk, majd hozzáadunk egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy csokor durvára vágott petrezselymet, végül három evőkanál olíva olajat. A hagymás gombás alapra ráöntjük a fehér bort és elpárologtatjuk, majd hozzáadunk a tejszínt és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel ízesítjük. Az egészet 10 percig kis lángon rotyogtatjuk. 5 percen keresztül folyamatosan turmixolva szép krémes levest csinálunk belőle. Tálalásnál tányérba szedünk a krémes levesből, a tetejére pedig rápakoljuk a petrezselymes, fokhagymás, pirított gombát.
A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk (kevés vízzel, hogy minél jobban szétfőjön). Egy kevés lisztet szórunk bele, picit pirítjuk (világos rántás színűre), ma...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zellert és a krumplit kicsi kockákra vagdaljuk, és felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Beletesszük a leveskockát, a kettévágott fokhagymagerezdeket, a fűszereket, és megfőzzük. Ha a zel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábét, répát meghámozzuk. A karalábét csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk. Lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a delikátot és felöntjük vízzel. Ha kell, sózzuk, de szerintem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről hogy a paprika ne égjen meg és hozzáadjuk, a pir...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű