Tészta: egy csipet só, 1 db tojássárgája, 7,5 dkg porcukor,
12,5 dkg finomliszt, 7,5 dkg Rama
Töltelék: 3-4 evőkanál mandulalikőr, 1-2 evőkanál kristálycukor,
25 dkg mascarpone sajt, vagy tejszínes krémsajt, 0,6 dl tejszín
20-20 dkg piros és fehér ribizli
A forma kikenéséhez Rama
A lisztből a porcukorral, a tojássárgájával, a Ramával és a sóval sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A formákat Ramával kikenjük és szorosan egymás mellé helyezzük. A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, feltekerjük egy sodrófára és a formák felett letekerjük. A formák alját és oldalát kibéleljük a tésztával, majd a tésztafölösleget éles késsel levágjuk. A formában lévő tésztát egy villával több helyen megszúrjuk és előmelegített sütőben , 200 °C-on, 15-20 percig sütjük. A sütés után a tésztát kiborítjuk a formákból és sütőrácson hagyjuk hűlni. A piros és fehér ribizlit megtisztítjuk, megmossuk, majd megszárítjuk. A tejszínt felverjük, a mascarpone sajtot vagy tejszínes krémsajtot a cukorral és a mandulalikőrrel összekeverjük, ezután a felvert tejszínhez adjuk és lazán belekeverjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba és formákba nyomjuk. A tetejét ribizlifürtökkel díszítjük.
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. Minél kevesebb hő/kézmeleg éri a tésztát, annál omlósabb lesz. Az összegyúrt tésztát becsomagoljuk folpackba és 30 percre hűtőbe rakjuk. Liszte...
Elkészítési idő:A tésztát úgy csináljuk,mint a sima piskótatésztát csak beletesszük a joghurtot,a fehérje port és a felkockázott barackot.180 fokon 15 percig tűpróbáig sütjük.A tetejére 92%-os étc...
Elkészítési idő: 30 percA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjü...
Elkészítési idő:1,5 dl vizet és 30 dkg cukrot felfőzünk, majd a margarint, a 25 dkg kókuszreszeléket, a 30 dkg tejport a lehűtött, langyos cukros vízhez keverjük és hűtőbe tesszük, hogy teljesen l...
Elkészítési idő: