50 dkg liszt
1,25 dl méz
15 dkg porcukor
2 tk mézeskalács fűszer
2 kk szódabikarbóna
2 tojás
15 dkg margarin
A hozzávalókat összegyúrjuk majd lisztes deszkán, 3-4 mm-re nyújtjuk és formákkal ki szaggatjuk.
Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük 180°C-on.
A margarint kicsit megmikrózom, hogy folyós legyen, így könnyeben el lehet a tésztában gyúrni, nem lesznek benne margarin darabok.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját összedolgozzuk a cukorral, a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan a habot is belekeverjük. 180 fokon sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tej ben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tej et, a c...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA gesztenyemasszát villával összenyomkodjuk,vajjal lazítjuk.Nem szabad nagyon puhára,krémesre,mert nem tudjuk a krumplinyomón áttörni. Áttörjük és tányérkákba rakosgatjuk A tejsz...
Elkészítési idő: min 10 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverem a 4 db tojás felvert habjával együtt. Előmelegített sütőben megsütjük. Krém: 3 db tojássárgáját, 3 evőkanál lisztet a 2,5 dl tejjel sűrűre főzöm....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű