50 dkg liszt
1,25 dl méz
15 dkg porcukor
2 tk mézeskalács fűszer
2 kk szódabikarbóna
2 tojás
15 dkg margarin
A hozzávalókat összegyúrjuk majd lisztes deszkán, 3-4 mm-re nyújtjuk és formákkal ki szaggatjuk.
Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük 180°C-on.
A margarint kicsit megmikrózom, hogy folyós legyen, így könnyeben el lehet a tésztában gyúrni, nem lesznek benne margarin darabok.
A tojásokat ketté választom. A zsemléket úgy vágom el, hogy a felső fele legyen kisebb, ez lesz a kalapja. A zsemlék belsejét kivájom, és összekeverem a tojássárgákkal, a túróv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 marék mazsolát áztass be 20 percig vízbe. Turmixolj össze 1 csésze mézet, fel ennyi olajjal és 1 csésze vízzel. Keverj össze 1 csésze darált diót és 4 csésze zabpelyhet, fűszerez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűDobos szelet, vagy hatlapos. Tésztája. 50 dkg.liszt, 2 db.tojás, 3 dkg.vaj, 1 cs. szalalkáli, 1 dl. tej, 20 dkg.porcukor. A szalalkálit feloldjuk a tejben majd a többi hozz...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes