Családireceptkönyv.hu

Gyors és puha mézeskalács


Írta:

Elk. idő: 25-30 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1,25 dl méz
15 dkg porcukor
2 tk mézeskalács fűszer
2 kk szódabikarbóna
2 tojás
15 dkg margarin

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk majd lisztes deszkán, 3-4 mm-re nyújtjuk és formákkal ki szaggatjuk.

Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük 180°C-on.

Trükkök, tippek, praktikák:


A margarint kicsit megmikrózom, hogy folyós legyen, így könnyeben el lehet a tésztában gyúrni, nem lesznek benne margarin darabok.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túróval töltött sült zsemle
Túróval töltött sült zsemle

A tojásokat ketté választom. A zsemléket úgy vágom el, hogy a felső fele legyen kisebb, ez lesz a kalapja. A zsemlék belsejét kivájom, és összekeverem a tojássárgákkal, a túróv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz

1 marék mazsolát áztass be 20 percig vízbe. Turmixolj össze 1 csésze mézet, fel ennyi olajjal és 1 csésze vízzel. Keverj össze 1 csésze darált diót és 4 csésze zabpelyhet, fűszerez...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
mézes puszedli
mézes puszedli

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Hatlapos, dobos szelet tálcán
Hatlapos, dobos szelet tálcán

Dobos szelet, vagy hatlapos. Tésztája. 50 dkg.liszt, 2 db.tojás, 3 dkg.vaj, 1 cs. szalalkáli, 1 dl. tej, 20 dkg.porcukor. A szalalkálit feloldjuk a tejben majd a többi hozz...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk