1 kerek, kakaós piskótalap (készen vásárolt vagy 6 tojásból sütött)
a krémhez:
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
8 dkg kakaópor
1,5 dl tejföl
1 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só
az oldalára 2 evőkanál tortadara
tetejére 5 dkg csokoládé.
A tortalapot három lapba vágjuk. A csokoládét forgácsokra aprítjuk.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejfölt meg a sót. Az egészet habos krémmé keverjük. A tortalapokat megkenjük a kakaókrémmel, majd egymásra borítjuk. Végül a tetejét meghintjük csokoládéforgáccsal, oldalára pedig rászórjuk a tortadarát. Legalább fél napig tartjuk a hűtőszekrényben, csak azután vágjuk fel.
A sütőt 160 C-ra előmelegítjük. A sütőpapírt a 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába illesztjük. A kekszet összemorzsoljuk. A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel összegyú...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA tésztához a megtisztított, karikára vágott sárgarépát a többi hozzávalóval együtt turmixgépben, vagy késes aprítóban összedolgozzuk. 22 centis, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése: 1. A tojásokat ketté vesszük, a lisztet átszitáljuk, a sütőt előmelegítjük 180 °C – ra. 2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. 3. A tojássár...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepestészta A piskótához a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük az egész tojásokkal, hozzáadjuk az étolajat és a vizet, kikeverjük. A masszát nag...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű