1 kerek, kakaós piskótalap (készen vásárolt vagy 6 tojásból sütött)
a krémhez:
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
8 dkg kakaópor
1,5 dl tejföl
1 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só
az oldalára 2 evőkanál tortadara
tetejére 5 dkg csokoládé.
A tortalapot három lapba vágjuk. A csokoládét forgácsokra aprítjuk.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejfölt meg a sót. Az egészet habos krémmé keverjük. A tortalapokat megkenjük a kakaókrémmel, majd egymásra borítjuk. Végül a tetejét meghintjük csokoládéforgáccsal, oldalára pedig rászórjuk a tortadarát. Legalább fél napig tartjuk a hűtőszekrényben, csak azután vágjuk fel.
Piskóta készítése: A négy egész tojást és a cukrot elektromos habverővel legalább öt percig keverjük maximális fokozaton, majd beleforgatjuk a liszttel elkevert kakaót. Papírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütés előtti napon a krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!), a fehércsokit megolvasztjuk benne, alaposan elkeverjük, lehűtjük, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. A tort...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes◾️A tojásokat válasszuk szét. ◾️A fehérjét az édesítő negyedével verjük habbá, de előtte a sárgáját habosítjuk ki a többi édesítővel, vaníliával. ◾️Adjunk hozzá egy kevés fehér...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes