1 kerek, kakaós piskótalap (készen vásárolt vagy 6 tojásból sütött)
a krémhez:
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
8 dkg kakaópor
1,5 dl tejföl
1 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só
az oldalára 2 evőkanál tortadara
tetejére 5 dkg csokoládé.
A tortalapot három lapba vágjuk. A csokoládét forgácsokra aprítjuk.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejfölt meg a sót. Az egészet habos krémmé keverjük. A tortalapokat megkenjük a kakaókrémmel, majd egymásra borítjuk. Végül a tetejét meghintjük csokoládéforgáccsal, oldalára pedig rászórjuk a tortadarát. Legalább fél napig tartjuk a hűtőszekrényben, csak azután vágjuk fel.
A szoba hőmérsékletű tojásokat szét választjuk. A cukrot megfelezzük.Felét ide,felét oda. Krémesre,szinte fehéredésig verjük a tojássárgájákat.Mindig ezzel kezdjük,mert,ha fordítv...
Elkészítési idő: 1,10perc Nehézség: KözepesA tojást a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk tej felét a cukrot és a kakaót. 10 percig keverjük, beleszitáljuk a lisztet a sütőporral és a maradék tejjel hígítjuk, jól kidolgozz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet a vajjal egy tálban felforraljuk. Ha a tej felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal addig kavarjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaniliás cukrot, a túrót és 2 dl tejet. Belekeverjük a gyümölcsöket (én most konzerv gyümölcssalátát használtam). A mara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű