1 kerek, kakaós piskótalap (készen vásárolt vagy 6 tojásból sütött)
a krémhez:
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
8 dkg kakaópor
1,5 dl tejföl
1 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só
az oldalára 2 evőkanál tortadara
tetejére 5 dkg csokoládé.
A tortalapot három lapba vágjuk. A csokoládét forgácsokra aprítjuk.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejfölt meg a sót. Az egészet habos krémmé keverjük. A tortalapokat megkenjük a kakaókrémmel, majd egymásra borítjuk. Végül a tetejét meghintjük csokoládéforgáccsal, oldalára pedig rászórjuk a tortadarát. Legalább fél napig tartjuk a hűtőszekrényben, csak azután vágjuk fel.
Verjük fel a tojást a cukorral jó habosra, adjuk hozzá az átszitált lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a vaníliás cukrot. Kavargassuk, amíg a massza tetején buborékok jelenn...
Elkészítési idő: 90A habtejszínt egy edényben meglangyosítjuk és beletördeljük a csokoládét. Lassú tűzön, állandó keverés mellett addig melegítjük, amig teljesen elolvad a csokoládé. Jól elkeverjük...
Elkészítési idő: 2 x fél óraA kész piskótalapot visszatesszük a 26 cm átmérőjű tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet. Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a...
Elkészítési idő: 70 perc