- 2 db csirke alsó comb
- 2 db csirke felső comb
- 2 pohár natúr joghurt
- 1/2 szál póréhagyma apróra vágva
- 1 db újhagyma apróra vágva
- 20 dkg natúr kukoricapehely
- 3 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál csirke fűszerkeverék
- 1 kávéskanál mustár
- 5-6 db laskagomba fej egészben
A csirkehúst fűszerezem a csirke fűszerkeverékkel, ugyanezt teszem a gombával is.
A joghurtot összekeverem a póréhagymával, az apróra vágott új hagymával, és a mustárral, majd ebbe forgatom a hús darabokat, és a gombát is.
A kukoricapelyhet kézzel apróbb darabokra töröm, é s beleforgatom a joghurtos sütni valót.
180 fokos sütőben sütöm, alulra kis olajat öntök, felülről pedig megpermetezem egy kis étolajjal.
Az elkészült ételhez natúr jégsalátát kínálok, vagy egyéb könnyű salátát készítek.
Rizst a vízzel folyamatos kevergetés mellett elkezdjük főzni. A tej 1/3át ráöntjük, ha megpuhult a rizs, maradék tej+édesítő+keményítővel besűrítjük. Kihűtjük. Az almát meghámoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tojás sárgájával összekeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a túróba. Hozzá adjuk a sütőport. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tetszés szerinti adago...
Elkészítési idő: 0.5 Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot pedig negyedekre szeleteljük. A hagymát (magas lángon) az olajon aranysárgára pirítjuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz