50 dkg túró
3 tojás
3 evőkanál cukor
14 dkg rizsdara
(vagy 10 dkg rizsdara + rizslizst)
csipet só
A túrót villával összetörjük, a tojások fehérjéjét habbá verjük pici sóval. A túróba belekeverjük az összes hozzávalót. Óvatosan beleforgatjuk a habot is. Egy nagy lábosban vizet forralunk (sózzuk).
felforr, megcsináljuk a prézlit is
Vizes kézzel gombócot formázunk, beledobjuk a forrásban lévő vízbe. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük.
Az egész tojással is összekeverhetjük
A marcipánt sajtreszelőn lereszeltem. Hozzákevertem a lisztet, az édesítőt, a narancshéjat és a sót. Majd belemorzsoltam a puha margarint és összegyúrtam. Szépen összeállt a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször főzd meg héjában a krumplit, majd hámozd meg és törd át. Hagyd kihűlni, mielőtt a többi hozzávalókhoz kevered. Futtasd fel az élesztőt kb. 1 dl langyos vízben, 1 mokkáskan...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA csokit a tejszínnel vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a puffasztott amarántot és a darált kesudiót. Két folpack réteg között szép tábla alakúra nyújtjuk. Megszórjuk még...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: NehézAz olajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, sütőport, vanília aromát és a sót. Robotgéppel jól összedolgozzuk. Felmelegített melegszendvics sütőben kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz