Családireceptkönyv.hu

Fahéjas-, kakós csiga


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: közepes tepsi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tészta: 10 dkg cukor
2 dl tej
10 dkg margarin
1 dl cukor
1 teáskanál só
liszt

Töltelék: porcukorral összekevert fahéj, vagy kakaó

Elkészítés:


A tejet és a cukrot langyosra melegítjük, hogy elolvadjon benne a margarin, és ebben felfuttatjuk az élesztőt. Ha az élesztő megkelt összedolgozzuk annyi liszttel -amihez adunk egy teáskanál sót, hogy könnyű tésztát kapjunk.
Kelesztjük, majd kb. fél cm vastag téglalap formájúra nyújtjuk.
A tésztát meg kell kenni olvasztott margarinnal, aztán rászórjuk a fahéjat, vagy a kakaót..
Összetekerjük mint a bejglit, és ujjnyi vastagra szeleteljük.
Sütőpapapírral kibélelt tepsire fektetjük, és a tetejét tojássárgával megkenjük, és kristálycukorral megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt megsül.

Fahéjas-, kakós csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliás keksz
Vaníliás keksz

1. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait (vagy a 2 csomag vanília cukrot), hozzáadjuk a csipet sóval összekevert lisztet, a tojássárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Évi almás pite
Avatar Szoleczki Lászlóné Kedvelnék
Évi almás pite

Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát. Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Barackos kevert pite
Barackos kevert pite

A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliaaromát és keverjük tovább. Amikor krémes állagú, keverjük hozzá a lisztet, a sót és a sütőport is. Egy t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk