Tészta: 10 dkg cukor
2 dl tej
10 dkg margarin
1 dl cukor
1 teáskanál só
liszt
Töltelék: porcukorral összekevert fahéj, vagy kakaó
A tejet és a cukrot langyosra melegítjük, hogy elolvadjon benne a margarin, és ebben felfuttatjuk az élesztőt. Ha az élesztő megkelt összedolgozzuk annyi liszttel -amihez adunk egy teáskanál sót, hogy könnyű tésztát kapjunk.
Kelesztjük, majd kb. fél cm vastag téglalap formájúra nyújtjuk.
A tésztát meg kell kenni olvasztott margarinnal, aztán rászórjuk a fahéjat, vagy a kakaót..
Összetekerjük mint a bejglit, és ujjnyi vastagra szeleteljük.
Sütőpapapírral kibélelt tepsire fektetjük, és a tetejét tojássárgával megkenjük, és kristálycukorral megszórjuk.
Közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt megsül.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. Egy másik edényben a cukrot és a tojások sárgáját fehéredésig habosítjuk. Ezután a cukros-sárgás habhoz hozzákeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrok, majd pihentetem 10-15 percet. A töltelékhez a tojásfehérjéből a porcukorral habot verek, és hozzáadom a kókuszhoz. Egy elég kemény massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszhez összekeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a vajat, a tojást, majd az egészet összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva félórára hűtőbe tesszük, azután rizsliszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztó gépben minden hozzávalót belerakunk, kivétel a kakaópor. Ha a tészta összeállt, kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük másikat visszarakjuk a gépbe, adunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű