Családireceptkönyv.hu

Gombás vega canelloni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (3-4 főre):

A töltelékhez:

1 marék pirított tökmag
1 vöröshagyma
500 g csiperke
1 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
1 nagy csokor petrezselyem
2 nagy marék bébispenót
1 marék parmezán
1 nagy ek. ricotta
bors
A besamelhez:

4 dkg vaj
4 dkg liszt
6,5 dl tej
0,5 mokkáskanál szerecsendió
só, fehérbors
Az összeszereléshez:

20 db cannelloni cső
2 marék reszelt parmezán

Elkészítés:


A vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rusztikusra vágott gombát, megborsozzuk és hagyjuk lepirulni. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a bort. Ha bor elpárolgott, akkor hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a bébispenótot. Hagyjuk, hogy a spenót összeessen, majd átpakoljuk egy aprítóba és mehet hozzá 1 marék reszelt parmezán, a pirított tökmag és a ricotta. Az egészet rusztikusra zúzzuk.

A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet és egy habverővel addig keverjük, amíg csiriz-szerű állagot kapunk. Részletekben elkezdjük adagolni hozzá a tejet és addig kevergetjük, amíg szép, homogén mártást kapunk. Ekkor sóval, fehérborssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük.

A cannelloni összeszereléséhez egy 24X14 méretű hőálló tál aljára öntünk egy keveset a besamel mártásból. Ezután a tésztacsöveket egy kiskanállal elkezdjük megtölteni a töltelékkel, törekedve arra, hogy minél több kerüljön beléjük. Ha a csövek már a tálban pihennek, meglocsoljuk az egészet egy újabb adag mártással, majd megszórjuk reszelt parmezánnal, erre pedig ismét raguval töltött csövek kerülnek. Újabb adag besamel és egy végső löket parmezán kell rá és az egész bekerül a 180 fokos sütőbe, ahol 30 perc alatt elkészül. Tálalás előtt fél órát pihentetjük ééés jól megesszük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi pizza
Házi pizza

A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sót. A vízbe morzsoljuk az élesztőt, majd hozzátesszük az olajat. A liszthez öntjük, elkeverjük egy kanállal, majd kiborítjuk az asztalra, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar tejszínes szósz
tejszínes szósz

A tejszínt melegítsd meg egy kisebb edényben, közben add hozzá a sót, a borsot és a reszelt sajtot, a végén egy kevés szerecsendiót, és várd meg, amíg besűrűsödik. Tejföllel is kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes-gombás-sajtos spagetti
Tejszínes-gombás-sajtos spagetti

Zsírt melegítek a lábasban, megpirítom benne az apróra vágott hagymát, rádobom a felszeletelt gombát, ráreszelem a fokhagymát, befűszerezem... Egyet forralok rajta, rádobom a fél...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejszínes - cukkinis tészta
Tejszínes - cukkinis tészta

Feltesszük a tészta főzővizét, ha felforrt, beletesszük a tésztát, sózzuk, és néha megkeverve megfőzzük a tésztát, és félretesszük. Olajon elkezdjük sütni a szalonna csíkokat a vö...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk