Hozzávalók (3-4 főre):
A töltelékhez:
1 marék pirított tökmag
1 vöröshagyma
500 g csiperke
1 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
1 nagy csokor petrezselyem
2 nagy marék bébispenót
1 marék parmezán
1 nagy ek. ricotta
bors
A besamelhez:
4 dkg vaj
4 dkg liszt
6,5 dl tej
0,5 mokkáskanál szerecsendió
só, fehérbors
Az összeszereléshez:
20 db cannelloni cső
2 marék reszelt parmezán
A vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rusztikusra vágott gombát, megborsozzuk és hagyjuk lepirulni. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a bort. Ha bor elpárolgott, akkor hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a bébispenótot. Hagyjuk, hogy a spenót összeessen, majd átpakoljuk egy aprítóba és mehet hozzá 1 marék reszelt parmezán, a pirított tökmag és a ricotta. Az egészet rusztikusra zúzzuk.
A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet és egy habverővel addig keverjük, amíg csiriz-szerű állagot kapunk. Részletekben elkezdjük adagolni hozzá a tejet és addig kevergetjük, amíg szép, homogén mártást kapunk. Ekkor sóval, fehérborssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
A cannelloni összeszereléséhez egy 24X14 méretű hőálló tál aljára öntünk egy keveset a besamel mártásból. Ezután a tésztacsöveket egy kiskanállal elkezdjük megtölteni a töltelékkel, törekedve arra, hogy minél több kerüljön beléjük. Ha a csövek már a tálban pihennek, meglocsoljuk az egészet egy újabb adag mártással, majd megszórjuk reszelt parmezánnal, erre pedig ismét raguval töltött csövek kerülnek. Újabb adag besamel és egy végső löket parmezán kell rá és az egész bekerül a 180 fokos sütőbe, ahol 30 perc alatt elkészül. Tálalás előtt fél órát pihentetjük ééés jól megesszük.
Elkészítése: Egy tálba lisztet tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a 2 dl langyos tejet, 2 dkg cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt. Kissé megkelesztjük. Ehhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMíg a tészta fő, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, majd pároljuk üvegesre felforrósított olajon. Tegyük rá a húst, ízesítsük 1-2 csipet sóval, borssal vagy Delikáttal é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez az olajjal együtt és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűreheat the oven to 220C fan and preheat a baking sheet. Tip the flour, salt and sugar into a bowl then add the butter in small pieces. Rub the butter into the flour until it resemb...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű