A tésztához
25 dkg búzaliszt (BL55)
8 db tojássárgája
40 dkg porcukor
8 evőkanál víz (meleg)
2 evőkanál kakaópor - holland
1 kávéskanál szódabikarbóna
8 db tojásfehérje
A krémhez
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
4 dl 2,8%-os tej
4 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál kristálycukor
vaníliás cukor
citromlé
A bevonathoz
kókuszreszelék
A csokimázhoz
4 evőkanál kakaópor - holland
4 evőkanál kristálycukor
5 dkg vaj
1 evőkanál tojásfehérje
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a kikevert tésztához. Előmelegített sütőben, 200 C fokon, 30 perc alatt megsütjük.
Miközben a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel és a kristálycukorral sűrűre főzzük, majd lehűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és hozzá adjuk a már kihűlt főzött krémet. A krémhez adhatunk, vagy vaníliás cukrot, vagy egy citrom levét, attól függően, hogy milyen ízesítést szeretnénk.
A megsült piskótát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk,megtöltjük, körbekenjük a krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Amíg a máz elkészül, hűtőszekrénybe tesszük.
A csokimázhoz a kakaóport és a kristálycukrot, összekeverjük, kevés vizet hozzáadva sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat. Jól elkeverjük, majd belekeverjük a tojásfehérjét, ettől fényesebb lesz. Ezzel kenjük be a sütik tetejét. Díszíthetjük még színes szórócukorral, marcipánvirágokkal, stb.
Tészta elkészítés: Habosra keverjük a 30 dkg porcukrot, 1 dl kávét, és a 4 tojás sárgáját, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, 10 dkg diót, fél csomag sütőport és a 4 tojás fehérjéből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a porrá őrölt édesítővel habosra kevertem, 2-3 percig, majd hozzáadtam a reszelt répát. a citromlevet és a mandulaolajat is, ez lehet puha kókuszvaj is. A többi hozzáva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük, a lisztet lassanként adjuk hozzá, csak amennyit felvesz. Meggyúrjuk a tésztát, ha nyújtható állagú, akkor nincs szükség több lisztre. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű