A tésztához
25 dkg búzaliszt (BL55)
8 db tojássárgája
40 dkg porcukor
8 evőkanál víz (meleg)
2 evőkanál kakaópor - holland
1 kávéskanál szódabikarbóna
8 db tojásfehérje
A krémhez
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
4 dl 2,8%-os tej
4 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál kristálycukor
vaníliás cukor
citromlé
A bevonathoz
kókuszreszelék
A csokimázhoz
4 evőkanál kakaópor - holland
4 evőkanál kristálycukor
5 dkg vaj
1 evőkanál tojásfehérje
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a kikevert tésztához. Előmelegített sütőben, 200 C fokon, 30 perc alatt megsütjük.
Miközben a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel és a kristálycukorral sűrűre főzzük, majd lehűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és hozzá adjuk a már kihűlt főzött krémet. A krémhez adhatunk, vagy vaníliás cukrot, vagy egy citrom levét, attól függően, hogy milyen ízesítést szeretnénk.
A megsült piskótát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk,megtöltjük, körbekenjük a krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Amíg a máz elkészül, hűtőszekrénybe tesszük.
A csokimázhoz a kakaóport és a kristálycukrot, összekeverjük, kevés vizet hozzáadva sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat. Jól elkeverjük, majd belekeverjük a tojásfehérjét, ettől fényesebb lesz. Ezzel kenjük be a sütik tetejét. Díszíthetjük még színes szórócukorral, marcipánvirágokkal, stb.
A hozzávalókat shakerben összerázzuk,majd palacsintasütőben kevés kókuszzsíron kisütjük.
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: KönnyűA mézet a vajjal megolvasztjuk, langyosra hűtjük. A tojásokat a porcukorral és a citromlével elkeverjük, a mézhez adjuk. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a fűszerkeveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a felkockázott hideg vajjal elmorzsoljuk. Ha már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Alaposan összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű