Családireceptkönyv.hu

Lekváros bukta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
3 dl tej
6 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
1 tojás
csipet só
Töltelék
25 dkg lekvár
Tetejére
1 tojás

Elkészítés:


Langyosíts tejet, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd keverd hozzá az élesztőt. Hagyd felfutni 10-15 perc alatt. Ha szépen megemelkedik, tedd az átszitált liszthez, keverd hozzá a sót, a maradék cukrot és a tojást. Az olvasztott vajat csak a végén csorgasd hozzá. Dagassz lágy, hólyagos tésztát. Rakd egy tálba, takard le, és meleg helyen keleszd meg körülbelül egy óra alatt.
Ha a tészta a duplájára emelkedik, borítsd lisztezett felületre, és nyújtsd ujjnyi vastagra. Vágj körülbelül 8x8 centis négyzeteket, és mindegyikre tégy lekvárt. Ne sajnáld, de arra vigyázz, hogy ne folyjon majd ki sütés közben. Tekerd fel egyesével a buktákat. Egy tepsit kenj ki vajjal, ebbe sorakoztasd a tekercseket. Nyugodtan közel rakhatod a buktákat egymáshoz, nem baj, ha összesülnek. Takard le ruhával, és keleszd még 30 percig. Ezalatt ismét szépen megemelkednek.
A megkelt tekercseket kend meg felvert tojással. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 25 percig. Ha a teteje szép piros, kiveheted a sütőből. Hagyd kihűlni. Ha szükséges, hidegen tépkedd szét.

Lekváros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Krumplis kenyér
Krumplis kenyér

Recept Kovász:1 nagyobb krumplit megpucolok kockákra vágom,öntök rá annyi vizet,hogy ellepje,és lassú tűzön puhára főzöm.Ha puha a krumpli nyomóval a levében össze töröm,és hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Ferdinãnd tekercs
Ferdinãnd tekercs

Elkészítéskor a következőkre érdemes figyelni: Kelt tésztáról van szó, így a langyos alapanyagokat meghálálja. A lisztet már előző nap érdemes a kamrából egy fűtött helyre behozni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ria
Foszlós kalács
Foszlós kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mazsolás fonott kalács
Mazsolás fonott kalács

Az élesztőt felfuttatom langyos cukrozott tejbe, az átszitált liszthez hozzá adom a pici sót, felfuttatott élesztőt s tojások sárgaját és langyos tejjel bedagasztom,,,kalács tészta...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk