Családireceptkönyv.hu

Lekváros bukta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
3 dl tej
6 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
1 tojás
csipet só
Töltelék
25 dkg lekvár
Tetejére
1 tojás

Elkészítés:


Langyosíts tejet, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd keverd hozzá az élesztőt. Hagyd felfutni 10-15 perc alatt. Ha szépen megemelkedik, tedd az átszitált liszthez, keverd hozzá a sót, a maradék cukrot és a tojást. Az olvasztott vajat csak a végén csorgasd hozzá. Dagassz lágy, hólyagos tésztát. Rakd egy tálba, takard le, és meleg helyen keleszd meg körülbelül egy óra alatt.
Ha a tészta a duplájára emelkedik, borítsd lisztezett felületre, és nyújtsd ujjnyi vastagra. Vágj körülbelül 8x8 centis négyzeteket, és mindegyikre tégy lekvárt. Ne sajnáld, de arra vigyázz, hogy ne folyjon majd ki sütés közben. Tekerd fel egyesével a buktákat. Egy tepsit kenj ki vajjal, ebbe sorakoztasd a tekercseket. Nyugodtan közel rakhatod a buktákat egymáshoz, nem baj, ha összesülnek. Takard le ruhával, és keleszd még 30 percig. Ezalatt ismét szépen megemelkednek.
A megkelt tekercseket kend meg felvert tojással. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 25 percig. Ha a teteje szép piros, kiveheted a sütőből. Hagyd kihűlni. Ha szükséges, hidegen tépkedd szét.

Lekváros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
KAKAÓS CSIGA FÉSZEK
KAKAÓS CSIGA FÉSZEK

élesztőt felfuttatni a tejben az olajat elmorzsolni a liszttel és a többi anyaggal összedolgozni...jól kidagasztani....majd letakarva a duplájára keleszteni. kinyújtani megkenni ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas korona kalács
Fahéjas korona kalács

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk 1 evőkanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, betakarjuk kevéske lisztte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paraszt kalács (kolbászkrémmel töltve)
Paraszt kalács (kolbászkrémmel töltve)

Az élesztőt egy kevés cukros langyos vízbe felfuttatjuk.A liszthez hozzáadjuk a zsírt a sót a felfuttatott élesztőt és még annyi vizet hogy közepesen lágy tésztát kapjunk,majd dupl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Kürtőskalács
Kürtőskalács

A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást , 4 tojássárgáját, 12 ek porcukrot, 2 dkg porcukorral elkevert é tejben felodott élesztőt, 1 csapott kávéskanál sót fél liter tejet. A jól kido...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk