Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Narancsos kacsacomb


Írta:

Elk. idő: 35 perc, pácolá
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 kacsacomb
5 narancs
1,5 dl fehérbor
4 szegfűszeg
3 szemborókabogyó
1 teáskanál keményítő
kacsazsír

rozmaring
őrölt bors
méz

Elkészítés:


A páchoz a felolvasztott kacsazsírt ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt borssal jól keverd össze. A combokat mosd meg, sózd be, és forgasd be jól a pácba, majd néhány órán át hagyd benne. Akár egy egész éjszakát is a keverékben maradhatnak.

A pácolást követően egy tepsibe helyezd egymás mellé a kacsacombokat, nyomd rájuk a két narancs levét, és öntsd alájuk a bort. Tedd a húsra a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsit alufóliával fedd le. Előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül másfél óra alatt párold puhára a kacsát.

Utána vedd le róla a fóliát, és rakd a combok mellé a feldarabolt narancsokat. Arra ügyelj, hogy a gyümölcs fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta. A mézet olvaszd fel, és kend meg vele vékonyan a húst. Helyezd vissza a sütőbe, és süsd szép pirosra körülbelül 15-20 perc alatt.

Ha a kacsa ropogós és a narancs is megpárolódott, vedd ki őket a szaftból. Fóliával fedd le, és tartsd melegen. A visszamaradt szaftról óvatosan szedd le a zsírt. Egy teáskanál keményítőt keverj simára kevés vízzel, majd a szaftot tedd vissza a tűzre, öntsd bele a keményítőt, és állandóan kevergetve kissé sűrítsd be. Tálaláskor helyezd tányérra a húst, és locsold meg a mártással.

Narancsos kacsacomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Marcipános szaloncukor (Bmintbalázs)
Marcipános szaloncukor (Bmintbalázs)

Tedd egy késes aprítógépbe a szeletelt mandulát a kandírozott narancshéjat a porcukor felét és aprítsd fel. Facsard ki a narancs levét, és 25 ml-t egy szűrőn át önts egy kis edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mátrai borzas
Mátrai borzas

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor, diós-narancsos
Szaloncukor, diós-narancsos

A mazsolákat válogassuk át, szedjük ki belőle a szárakat, oda nem való dolgokat, majd öntsünk rá forró vizet és így tegyük félre. Egy nagyobb tálba mérjük bele a kókuszreszeléket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Mézeskalács
Mézeskalács

1. A mézet, a cukrot és a tejszínt kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor megolvad, majd hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük, a sütőformát kikenjük a zsiradékkal. 2. A fűsze...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk