Családireceptkönyv.hu

Narancsos kacsacomb


Írta:

Elk. idő: 35 perc, pácolá
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 kacsacomb
5 narancs
1,5 dl fehérbor
4 szegfűszeg
3 szemborókabogyó
1 teáskanál keményítő
kacsazsír

rozmaring
őrölt bors
méz

Elkészítés:


A páchoz a felolvasztott kacsazsírt ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt borssal jól keverd össze. A combokat mosd meg, sózd be, és forgasd be jól a pácba, majd néhány órán át hagyd benne. Akár egy egész éjszakát is a keverékben maradhatnak.

A pácolást követően egy tepsibe helyezd egymás mellé a kacsacombokat, nyomd rájuk a két narancs levét, és öntsd alájuk a bort. Tedd a húsra a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsit alufóliával fedd le. Előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül másfél óra alatt párold puhára a kacsát.

Utána vedd le róla a fóliát, és rakd a combok mellé a feldarabolt narancsokat. Arra ügyelj, hogy a gyümölcs fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta. A mézet olvaszd fel, és kend meg vele vékonyan a húst. Helyezd vissza a sütőbe, és süsd szép pirosra körülbelül 15-20 perc alatt.

Ha a kacsa ropogós és a narancs is megpárolódott, vedd ki őket a szaftból. Fóliával fedd le, és tartsd melegen. A visszamaradt szaftról óvatosan szedd le a zsírt. Egy teáskanál keményítőt keverj simára kevés vízzel, majd a szaftot tedd vissza a tűzre, öntsd bele a keményítőt, és állandóan kevergetve kissé sűrítsd be. Tálaláskor helyezd tányérra a húst, és locsold meg a mártással.

Narancsos kacsacomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Szegfűszeges malaccomb aszalt gyümölcskörettel
Szegfűszeges malaccomb aszalt gyümölcskörettel

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A malaccombot megmossuk, bőrös felére fordítjuk, kitapogatjuk a csont helyét, éles-heggyes késsel bemetsszük a húst, és a felső combrészből kibont...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epermousse torta
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Epermousse torta

A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hüvelykujj süti  Roxi
Hüvelykujj süti Roxi

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tepsire zsírpapírt teszünk. Egy edényben fehéredésig kikeverjük a vajat a cukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a vaníliát és a sót, utoljára...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szamos bejgli
Szamos bejgli

ELKÉSZÍTÉS: Először a bejgli töltelékét kell elkészíteni. A vizet a narancssziruppal feltesszük a tűzhelyre, majd az összes fűszert beletesszük a cukorral és a mézzel együtt. Mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk