menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos kacsacomb


Írta:

Elk. idő: 35 perc, pácolá
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 kacsacomb
5 narancs
1,5 dl fehérbor
4 szegfűszeg
3 szemborókabogyó
1 teáskanál keményítő
kacsazsír

rozmaring
őrölt bors
méz

Elkészítés:


A páchoz a felolvasztott kacsazsírt ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt borssal jól keverd össze. A combokat mosd meg, sózd be, és forgasd be jól a pácba, majd néhány órán át hagyd benne. Akár egy egész éjszakát is a keverékben maradhatnak.

A pácolást követően egy tepsibe helyezd egymás mellé a kacsacombokat, nyomd rájuk a két narancs levét, és öntsd alájuk a bort. Tedd a húsra a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsit alufóliával fedd le. Előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül másfél óra alatt párold puhára a kacsát.

Utána vedd le róla a fóliát, és rakd a combok mellé a feldarabolt narancsokat. Arra ügyelj, hogy a gyümölcs fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta. A mézet olvaszd fel, és kend meg vele vékonyan a húst. Helyezd vissza a sütőbe, és süsd szép pirosra körülbelül 15-20 perc alatt.

Ha a kacsa ropogós és a narancs is megpárolódott, vedd ki őket a szaftból. Fóliával fedd le, és tartsd melegen. A visszamaradt szaftról óvatosan szedd le a zsírt. Egy teáskanál keményítőt keverj simára kevés vízzel, majd a szaftot tedd vissza a tűzre, öntsd bele a keményítőt, és állandóan kevergetve kissé sűrítsd be. Tálaláskor helyezd tányérra a húst, és locsold meg a mártással.

Narancsos kacsacomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos-baconos tojástekercs
Sajtos-baconos tojástekercs

A tojásokat jól felverjük és belekeverjük a tejszínt és a lisztet, majd a tejfölt, a sonkát, a bacont és a fűszereket is hozzáadjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, olívaolajja...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Német kuglóf
Német kuglóf

Egy közepes méretű kuglóf formát kikenünk zsírral. Az aljára vaj szeleteket vagdossuk, meghintjük a mandulával, félretesszük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A puha vaj...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós, omlós, sült kacsacomb
Ropogós, omlós, sült kacsacomb

A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk. A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra. Egy tepsibe fektetjük a combo...

Elkészítési idő: 130 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bejgli
Bejgli

A lisztet, vajat, zsírt, cukrot elmorzsoljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy csipet cukorral, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a csipet só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk