50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
Szerintem gesztenyével is finom. Estleg mákkal.
Tészta: A lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukorral és egy nagy tálba átszitáljuk őket.Ezután a vajat belereszeljük a lisztes keverékbe, majd hozzáadjuk a zsírt és összemorzs...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztához minden alapanyagot gyorsan összegyúrunk. A tésztát kinyújtjuk, és 6 cm-es kerek kiszúróval kis korongokat szaggatunk. Tepsibe rakjuk, majd 190 fokon előmelegített süt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután kidíszítjük a tetejét a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű