50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
Szerintem gesztenyével is finom. Estleg mákkal.
Elkészítés: A kókuszolajat egy edénybe fel kell olvasztani, majd az összes alapanyagot bele kell tenni. Jöhet egy alapos kevergetés. Az összekevert tésztából ezután egy kanál seg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot habosra keverjük a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tejfölt a tojássárgájával elkeverem öntjük hozzá. 1 órára hűtőbe tesszük, majd 3 mm vastagságú nyújtjuk. 190...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa ezzel megvagy akkor,adhatunk még a tésztához diót, mazsolát,fahéjat,kandirozot gyümit,és a fantáziád szabhat csak határt,hogy mi kerüljön bele. Az egészet jol elkeverjük /de o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vajra habosra keverjük. Utána beletesszük a tojásokat. A csokit felolvasztjuk, miután kicsit kihűl beletesszük a kakaót. A 2 masszát összekeverjük, majd beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű