TÉSZTA HOZZÁVALÓI 7 evőkanál liszt 8 tojás 5 evőkanál porcukor 2 evőkanál kakaópor 1 csomag sütőpor
KRÉM HOZZÁVALÓI 3 dl tej 2 dl habtejszín 4 evőkanál cukor 1 csomag tejszínes pudingpor 1/2 csomag kókuszreszelék
A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a porcukorral. A fehérjét verd kemény habbá. A lisztet vegyítsd a kakaóval, a sütőporral, és szitáld a cukros tojássárgába. Jól dolgozd össze, majd a habot óvatosan forgasd a masszába. Öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 20 perc alatt.
A krémhez öntsd a tejbe a pudingport, dolgozd csomómentesre, add hozzá a cukrot, és főzz belőle sűrű krémet. A tejszínt verd kemény habbá, dolgozd hozzá a már teljesen kihűlt pudingot. Végül fakanállal keverd bele a kókuszreszeléket.
A tésztát vízszintesen vágd ketté, töltsd meg a krémmel, a tetejére szórj kókuszt. Tedd legalább két órára a hűtőbe. Tálalás előtt tetszés szerint vágd fel.
A zabfalatokat összetörtem, majd hozzá öntöttem 10 dkg olvasztott vajat, és összekevertem. 30 dkg fagyasztott gyümölcsöt 8 kk. cukorral sűrűre főztem, turmixoltam, majd 1 cs zsela...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tepsi aljára 10 dkg margarint darabolunk, kissé szétkenjük. A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát összekeverjük, és szárazon ráöntjük a margarinra a felét. A túrót összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAhogyan a cukrászok készítik! Igazi cukrász recept! Ha így készíted, biztos lehetsz benne, hogy megtartja a formáját, jól vágható, lágy és formázható lesz a piskóta. Válaszd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hideg alapanyagokat összegyúrom. Fél centisre nyújtom, köröket szúrok ki belőle, és kosárkaformába nyomkodom. Mindegyikbe 1 tk lekvárt teszek. A tojásfehérjét a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz