menu

Családireceptkönyv.hu

Koriander parata


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4 szemelynek
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg fehér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1,5 kk só
fél kk őrölt koriander
fél kk őrölt római kömény
egy csipet őrölt chili
2 ek olaj
egy nagy csokor korianderzöld apróra vágva
langyos víz

Elkészítés:


Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és a fűszereket. Hozzáadjuk a korianderzöldet és az olajat,
majd langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk.
Simára kidolgozzuk, majd lefedjük, és legalább negyed órán keresztül pihentetjük.
Ezután nagyobb diónyi golyókat gyúrunk, amiket egyesével kerekre nyújtunk.
Úgy kell összeállítanunk a paratát, hogy az réteges legyen, ezáltal nem lesz tömör, finomabb, lazább lesz.
A kinyújtott tésztát vékonyan megolajozzuk, majd csíkokra hajtogatjuk, mint egy legyezőt (lásd a videón).
Az összehajtogatott tésztacsíkot csigába tekerjük, és vékonyra kinyújtjuk.
Ha az összes paratha megvan, forró palacsintasütőben, nagyon kevés zsiradékon néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

Koriander parata

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött gombafejek lapcsánkával
Töltött gombafejek lapcsánkával

A fetasajtot összekeverjük a krémsajttal és a fűszerekkel. A sajtot a gombafejekbe töltjük. A reszelt füstölt sajtot rápúpozzuk a gombára, majd tepsiben készre sütjük. Amíg sül,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Lecsós kölessel töltött padlizsán
Lecsós kölessel töltött padlizsán

A kölest megfőzzük a háromszoros mennyiségű vízben és hagyjuk kihűlni. A padlizsánokat félbevágjuk és kanállal kiszedjük a belsejüket. Igyekezzünk ezt úgy csinálni, hogy egy centi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomszószos cukkíni
Paradicsomszószos cukkíni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Grillezett cukkinitekercs kecskesajttal
Grillezett cukkinitekercs kecskesajttal

A fűszerolajat már 3-4 nappal korábban elkészíthetjük. Az olívaolajba belekeverjük a reszelt fokhagymát, a friss, apróra vágott kakukkfüvet és rozmaringot, majd jól zárható üvegb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk