10 dkg fehér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1,5 kk só
fél kk őrölt koriander
fél kk őrölt római kömény
egy csipet őrölt chili
2 ek olaj
egy nagy csokor korianderzöld apróra vágva
langyos víz
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és a fűszereket. Hozzáadjuk a korianderzöldet és az olajat,
majd langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk.
Simára kidolgozzuk, majd lefedjük, és legalább negyed órán keresztül pihentetjük.
Ezután nagyobb diónyi golyókat gyúrunk, amiket egyesével kerekre nyújtunk.
Úgy kell összeállítanunk a paratát, hogy az réteges legyen, ezáltal nem lesz tömör, finomabb, lazább lesz.
A kinyújtott tésztát vékonyan megolajozzuk, majd csíkokra hajtogatjuk, mint egy legyezőt (lásd a videón).
Az összehajtogatott tésztacsíkot csigába tekerjük, és vékonyra kinyújtjuk.
Ha az összes paratha megvan, forró palacsintasütőben, nagyon kevés zsiradékon néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
A megmosott cukkínit héjastól felkarikázzuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát és a cukkínit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszeres csicseriborsó leves 2016. október 6., csütörtök Amikor kislány voltam, nagyon sokszor étkeztem a nagyszüleimnél, mindegy, hogy tél volt vagy nyár, hétvége vagy hétkö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát meghámoztam, a cukkinik végeit levágtam, megmostam és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Sóztam és 15 percet pihentettem. Közben a tejfölt simára kevertem a zúzott fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMost készült el. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet. Szilikon muffin formában sütöttem, hogy könnyebbé tegyem vacsorára ;-) Így is tökéletes lett! A massza állaga nekem sem le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű