10 dkg fehér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1,5 kk só
fél kk őrölt koriander
fél kk őrölt római kömény
egy csipet őrölt chili
2 ek olaj
egy nagy csokor korianderzöld apróra vágva
langyos víz
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és a fűszereket. Hozzáadjuk a korianderzöldet és az olajat,
majd langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk.
Simára kidolgozzuk, majd lefedjük, és legalább negyed órán keresztül pihentetjük.
Ezután nagyobb diónyi golyókat gyúrunk, amiket egyesével kerekre nyújtunk.
Úgy kell összeállítanunk a paratát, hogy az réteges legyen, ezáltal nem lesz tömör, finomabb, lazább lesz.
A kinyújtott tésztát vékonyan megolajozzuk, majd csíkokra hajtogatjuk, mint egy legyezőt (lásd a videón).
Az összehajtogatott tésztacsíkot csigába tekerjük, és vékonyra kinyújtjuk.
Ha az összes paratha megvan, forró palacsintasütőben, nagyon kevés zsiradékon néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
A zöldségeket egyforma, kb. 1x1 cm-es kockákra vágtam. A quinoát az olajon átforgattam, sóztam, borsoztam, hozzáadtam, hozzáadtam az édesburgonyát, a répát és a céklát, a zöldfűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézreheat oven to 400 degrees F. In a large bowl, whisk half-and-half, milk, goat cheese, garlic, flour, salt, pepper and nutmeg. Arrange potato slices in a single layer in a mediu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÚjra kiderült, hogy a cukkini a nemcsak a világ legegészségesebb diétás zöldsége, de a legsokoldalúbb is. Fogyókúrához egyszerűen nem létezik kedvezőbb beltartalmi tulajdonságokkal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKéses aprítóban daráljuk apróra a répát, petrezselyem levelet (és friss fokhagyma esetén a fokhagyma gerezdeket). Ezután keverjük össze a vízzel, citromlével, végül a Szafi Free...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű