1 kis fej hagyma
3 ek. olaj
1 ek. liszt
1 tk. Pirospaprika
2 tk. Köménymag
1/2 l. víz
só
Az olajból és a lisztből aranyszínű rántást készítek. Rászórom a köménymagot, picit pirítom. Leveszem a tűzről, megszórom paprikával, jól összekeverem. Visszateszem a tűzre, felöntöm fél liter vízzel, beleteszem az egészben hagyott hagymát, sózom, és 15 percig főzöm. Ha kész, szitán átszűröm, és pirított zsemlekockákkal tálalom.
A gombát, a zellert, a burgonyát és a vöröshagymát közepes darabokra vagdalom. Majd egy 2 literes lábasba rakom és felöntöm 1 liter vízzel, fűszerezem és hozzáadom az olajat, ké...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk és a vajon megdinszteljük. Amikor már üveges, mehet rá a borsó és a leves. Fedő alatt felforraljuk, majd, körülbelül 15 perc alatt, puhára fő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeslépés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a virsliket felkarikázzuk (kb. 5 perc). lépés: Az olajat felhevítjük, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTetszés szerint feldaraboljuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, majd olajon addig dínszteljük, amíg az olaj át nem veszi a sárgarépa színét. Ekkor felölntjük másfél liter forr...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű