1 kis fej hagyma
3 ek. olaj
1 ek. liszt
1 tk. Pirospaprika
2 tk. Köménymag
1/2 l. víz
só
Az olajból és a lisztből aranyszínű rántást készítek. Rászórom a köménymagot, picit pirítom. Leveszem a tűzről, megszórom paprikával, jól összekeverem. Visszateszem a tűzre, felöntöm fél liter vízzel, beleteszem az egészben hagyott hagymát, sózom, és 15 percig főzöm. Ha kész, szitán átszűröm, és pirított zsemlekockákkal tálalom.
A karfiolt tisztítsuk meg, bontsuk rózsáira, majd szeleteljük fel azokat, rendezzük el sütőtálcában, és toljuk 175 fokos sütőbe 15-20 percre. A meghámozott burgonyát kockázzuk f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apró kockákra vágom. Az előkészített húst 1 cm-es kockákra vágom. A paprikát és a paradicsomot is hasonló méretű kockákra vágom. (télen lecsó alapot teszek bele)...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk. 2. Zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük paprikával és beletesszük az ujjnyi vastagra vágott húst. 3. Fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felaprítjuk tetszés szerint - a répát érdemes vagy gyufaszálra aprítani, vagy hámozóval vékony csíkokra szabni, és azokat rombuszalakúra vágni. Egy lábasban felhevít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű