Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Betyár zöldbab leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 g húsos füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
500 g zöldbab / mirelit is lehet /
150 g főtt füstölt sonka vagy sovány tarja
2 db zöldpaprika
1 db nagyobb húsos paradicsom
100 g tarhonya
2 dl tejföl
1 mk. piros paprika, lehet enyhén csípős is
1 csokor petrezselyem

a turbó része: sok-sok zöldség tetszés szerint, sárgarépa, fehérrépa,
zeller, zeller szár, karalábé, gomba, póréhagyma, újhagyma.

Elkészítés:


A szalonnát apró kockára vágom, megpirítom beleteszem az apróra vágott
hagymát, üvegesre párolom.
Jöhet rá a sok-sok zöldség felaprítva, majd a zöldbab, kicsumázott,
felszeletelt zöldpaprika és a meghámozott kockára vágott paradicsom.
Egy kicsit együtt pirítjuk majd a piros paprika esetleg egy kis piros arany
és felöntjük 1 l vízzel.Ízlés szerint leves kocka mehet bele.
Ha felforrt hozzáadjuk a felkockázott füstölt húst, a tarhonyát, megsózzuk
és az egészet puhára főzzük. Végül a tejföllel összeforraljuk.
A tetejét meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.

Nagyon finom, nálunk bevált, nyáron bográcsban kerti partikon kiváló!!!!

Betyár zöldbab leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zöldborsó - Borsóleves 7 - OK
Zöldborsó - Borsóleves 7 - OK

1. Az olvasztott vajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd 3-4 percig tovább pároljuk, és felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Palóc leves
Palóc leves

A húst kockára vágom. Pörkölt alapot készítek. Forró zsírban az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítom, oldjuk a pirospaprika gyönyörű színét, majd kevés víz hozzáöntéséve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Palócleves bográcsban
Palócleves bográcsban

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, kiolvasztjuk benne a szalonnát, majd megfonnyasztjuk benne a fel...

Elkészítési idő: 3,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ilona
Bableves magyarosan
Bableves magyarosan

A szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágott hagymát, dinszteljük, majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a csípős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk