Hozzávalók
0,5 kg nagy szemű burgonya,
25 dkg darált hús,
1 zsemle,
1 tojás,
10 dkg reszelt vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 pohár tejföl,
15 dkg zsír,
pirospaprika,
őrölt bors,
só.
Elkészítés
A darált húsból, az áztatott, jól kinyomkodott zsemléből a tojással és fűszerekkel vagdalt húst készítek. A nyersen meghámozott burgonyákból négy milliméter vastag szeleteket vágok. Egy sütőlemezt kibélelek alufóliával, jól megkenem zsírral és a burgonyakarikákat egymás mellé ráfektetem. A vagdalt húsból minden karikára kis halmokat rakok, erre egy kávéskanál tejföl kerül. A burgonyakarikák közé kis zsírdarabkákat teszek és előmelegített sütőben, lassú tűzön pirosra sütöm.
A vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. A húshoz hozzányomjuk a fokhagymát, rátesszük a kihűlt hagymát, 1 tojást és a vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlét. Öss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk a gomba töltelék...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA zsemlét vízbe áztatjuk. A húst fokhagymával,fűszerekkel,tojással összekeverjük. A zsemlét jól kinyomkodjuk és belekeverjük a többi hozzávalóba. Kis golyókat formálunk belőle,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Kicsit sózzuk és a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sonkát c...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes