3 tojás,
17 dkg cukor,
2 dkg kakaó,
3 evőkanál víz,
7 dkg liszt
(5 dkg dió).
A tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel és a cukorral, beletesszük a kakaót és felváltva a lisztet meg a tojások keményre vert fehérjét. Egy kisebb kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és ha gazdagabban akarjuk adni, hinthetünk a tetejére darabosra vágott diót, de anélkül is jó. Adhatjuk kockára vágva, cukorral meghintve, de ketté is vághatjuk, és gyümölcsízzel vagy krémmel tölthetjük; bevonhatjuk citrommázzal, vagy leönthetjük csokoládéöntettel, de készíthetünk belőle bármilyen krémmel tortát is.
egy kis-tepsis adag (24 × 36 cm-es tepsim van). A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, vékonyra nyújtjuk úgy, hogy a tepsi oldalára is jusson, kb. a tepsi magasságának a feléig. A tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKekszet apró darabokra törjük és a rummal meglocsoljuk. Hozzá adjuk a diót. Tejet, cukrot, kakaóport, lisztet állandó keverés mellett 5 percig főzzük. Beletesszük a margarint és ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztaalap elkészítése: aprítógép segítségével dolgozzuk jó alaposan össze az őrölt mandulát, a diót és a datolyát. Néhány perc elteltével a keveréknek morzsás tésztaállagúnak ke...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA 6 tojást felütöttem, és a 6 evőkanál cukorral habbá vertem. Én nem szoktam külön venni a fehérjét és a sárgáját, és működik: kemény habbá verődik így is. A habba óvatosan bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű