3 tojás,
17 dkg cukor,
2 dkg kakaó,
3 evőkanál víz,
7 dkg liszt
(5 dkg dió).
A tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel és a cukorral, beletesszük a kakaót és felváltva a lisztet meg a tojások keményre vert fehérjét. Egy kisebb kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és ha gazdagabban akarjuk adni, hinthetünk a tetejére darabosra vágott diót, de anélkül is jó. Adhatjuk kockára vágva, cukorral meghintve, de ketté is vághatjuk, és gyümölcsízzel vagy krémmel tölthetjük; bevonhatjuk citrommázzal, vagy leönthetjük csokoládéöntettel, de készíthetünk belőle bármilyen krémmel tortát is.
Lereszeljük a citrom héját, felolvasztjuk a vajat, majd visszahűtjük. A szárazanyagokat összekeverjük. A tojásokat habosra verjük a cukrokkal, a vaníliakivonattal és a reszelt cit...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA megmosott, kimagozott szilvákat apróra felkockázzuk, meglocsoljuk rummal. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. Felverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200fok 35perc..egy picit kevesebb volt. Joghurttal, gyümölccsel lehet bolondítani
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd aprítógépbe a száraz hozzávalókat: lisztek, keményítők, só. Néhány pulzálással keverd össze. Mérd össze a folyékony hozzávalókat: víz, olívaolaj, almaecet. 2-3 részletben add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű