Csokoládés őzgerinc
Előző nap 10 dkg aszalt vörösáfonyát, 10 dkg aszalt meggyet beáztatni. 2 db narancs héját apróra összevágni cukorszirupban addig főzni mig elfőli a levét.
25 dkg ráma margarint 25 dkg porukorral habosra keveruk 6 tojás sárgáját , 20 dkg lisztet 1 sütőporral és 1 vaniliáscukorral hozzákeverjük. Hozzátesszük az aszalt gyümölcsöket és a narancs héját egy maroknyi durvára vágott diót ez kell bele mert igy finom. És végül a felvert tojás habját hozzákeverem. 2 részre osztjuk és kivajazott lisztezett őzgerinc sütőben sütjük 170 fokon kb. fél óra. Késsel ellenőrzöm hogy jó-e.20 dkg étcsokoládét gőz felett felolvasztok és a kisült tészta tetejére kenem.
Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. :) 1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a keserű kakaót, jól összekeverjük. A margarint felolvasztjuk, és annyi langyos tejet adunk a masszához, hogy vizes k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy nagyobb tálba, közepébe fúrj lyukat, ebbe üsd bele a tojást, majd öntsd bele a megolvasztott zsírt és a sóval elkevert vizet. Gyúrj belőle fényes tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk apránként az olajat és a tejet is. A lisztet, diót, sütőport összekeverjük, majd a tojásos masszához fokozatosan hozzáforg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű