30 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojás sárgája
fél teáskanál reszelt narancshéj
fél narancs leve
50 ml tej
.
a töltelékhez:
10 dkg vaj
15 dkg liszt
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
fél tasak sütőpor
2 tojásfehérje
a tetejére:
16 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
A tészta minden alapanyagát tálba tesszük és összegyúrjuk. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk.
A tölteléket is elkészítjük: a vajat a cukorral kikavarjuk, a száraz hozzávalókat hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és zt is beleforgatjuk.
Az egyik lapot lisztezett felületen kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, a tölteléket rákenjük. A másik lapot a tetejére tesszük és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Amikor megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kis pihentetés után már fel is vághatjuk.
Keverd össze a hozzávalókat Hagyd egy kicsit állni Formázz belőle golyókat, majd sütőpapírra téve nyomkod tallér formára Süsd kb 20 percig 180 C-on
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabbá keverjük a tojások fehérjét, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadjuk és tovább keverjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közé keverjük a lisztet, végül a megolvasztott,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszedolgozzuk a tészta hozzávalóit. A krémhez a tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a cukrot és a diót. Kivajazzuk a kosárka formákat, belenyomkodjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDió + liszt + margarin --> összegyúrjuk Kis csikokat sodrunk és kiflit formálunk belőle Sütés: 170 fok, kb. 5-7 perc Forrón vaniliás porcukorba hempergetjük
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű