menu

Családireceptkönyv.hu

Diós csoda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt

15 dkg vaj

20 dkg cukor

2 tojás sárgája

fél teáskanál reszelt narancshéj

fél narancs leve

50 ml tej
.
a töltelékhez:

10 dkg vaj

15 dkg liszt

20 dkg darált dió

20 dkg cukor

fél tasak sütőpor

2 tojásfehérje

a tetejére:

16 dkg étcsokoládé

1 teáskanál vaj

Elkészítés:


A tészta minden alapanyagát tálba tesszük és összegyúrjuk. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk.

A tölteléket is elkészítjük: a vajat a cukorral kikavarjuk, a száraz hozzávalókat hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és zt is beleforgatjuk.

Az egyik lapot lisztezett felületen kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, a tölteléket rákenjük. A másik lapot a tetejére tesszük és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Amikor megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kis pihentetés után már fel is vághatjuk.

Diós csoda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

Hozzávalók 40 darabra A gombóc tésztához 1.6 kg burgonya (főtt, áttört) 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű) 600 g búzaliszt (BL55) só A töltelékhez 40 szem szilva (magozot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kelt hájas- Erzsi féle
Kelt hájas- Erzsi féle

A hájat összemorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk, megkelesztjük. Pogácsát, vagy lekváros kiflit készíthetünk belőle.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Villámgyors citromos sütemény
Villámgyors citromos sütemény

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a sóval. Egy másik tálban a cukrot összekeverjük az olvasztott vajjal, a tojásokkal, a vaníliával, a citromhéjjakkal (szá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KÜLÖNLEGES MEGGYES PUDINGOS PISKÓTA
KÜLÖNLEGES MEGGYES PUDINGOS PISKÓTA

A tojások sárgáját 12 evőkanál forróvízzel géppel 10 percig, kézzel 1/2 óráig keverjük, utána beleteszünk 30 dkg porcukrot és azzal még 5 percig keverjük. Hozzászitálunk 30 dkg lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk