Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Diós csoda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt

15 dkg vaj

20 dkg cukor

2 tojás sárgája

fél teáskanál reszelt narancshéj

fél narancs leve

50 ml tej
.
a töltelékhez:

10 dkg vaj

15 dkg liszt

20 dkg darált dió

20 dkg cukor

fél tasak sütőpor

2 tojásfehérje

a tetejére:

16 dkg étcsokoládé

1 teáskanál vaj

Elkészítés:


A tészta minden alapanyagát tálba tesszük és összegyúrjuk. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk.

A tölteléket is elkészítjük: a vajat a cukorral kikavarjuk, a száraz hozzávalókat hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és zt is beleforgatjuk.

Az egyik lapot lisztezett felületen kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, a tölteléket rákenjük. A másik lapot a tetejére tesszük és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Amikor megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kis pihentetés után már fel is vághatjuk.

Diós csoda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Korpás keksz
Korpás keksz

Keverd össze a hozzávalókat Hagyd egy kicsit állni Formázz belőle golyókat, majd sütőpapírra téve nyomkod tallér formára Süsd kb 20 percig 180 C-on

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcstorta
Gyümölcstorta

Habbá keverjük a tojások fehérjét, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadjuk és tovább keverjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közé keverjük a lisztet, végül a megolvasztott,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Henrietta
Kosárka
Kosárka

Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit. A krémhez a tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a cukrot és a diót. Kivajazzuk a kosárka formákat, belenyomkodjuk a tésztát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kifli
Diós kifli

Dió + liszt + margarin --> összegyúrjuk Kis csikokat sodrunk és kiflit formálunk belőle Sütés: 170 fok, kb. 5-7 perc Forrón vaniliás porcukorba hempergetjük

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk