negyed kg főtt, tört burgonya
1 tojás,
liszt , amennyit felvesz
só
bors
tejföl , a tálaláshoz
A főtt, tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad.
Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk.
Nem túl sok, forró zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Tejföllel, friss zöldségekkel tálaljuk.
A kölest jó sok növényi „tejben” feltesszük főni. Ízesítjük cukorral, csipetnyi sóval és mikor a köles szemcsék elkezdenek szétfőni, hozzákeverjük a felkockázott, nyers sütőtököt é...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát nagyobb darabokra vágjuk és kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe tesszük. A paradicsomot felszeleteljük és hozzákeverjük, a zúzott fokhagymával együtt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat. Belerakjuk a nagyobb kockára vágott csirkehúst, sózzuk és megpirítjuk. A húst kiszedjük, félretesszük. Az olajban pár percig pirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű