1 bögre rizs
0,5 kg sertéslapocka darálva
70 dkg hordós savanyú káposzta
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mk. piros paprika
őrölt bors ízlés szerint
1 tk házi paprikakrém
4 ek. étolaj
1 db 450 gr-os tejföl
2 db tojás
Elkészítése:
A szalonnát felaprítottam,majd zsírjára sütöttem.
A szalonna pörcöket kiszedtem.
A megmaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítottam,
megszórtam piros paprikával,1 dl vízzel felöntöttem.
A darált húst rátettem,ízesítettem borssal,sóval,zúzott fokhagymával,paprikakrémmel.
Minél fűszeresebb,annál jobb!
Fedő alatt készre sütöttem,a közben elpárolgott vizet pótoltam.
A rizst étolajon megpirítottam,kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem,ízesítettem őrölt borssal,sóval,vegetával.
Sütőt bemelegítettem és fedővel lezárva betettem a sütőbe.
A tűzhelyet lekapcsoltam és a melegen megdagadt készre a rizs.
Húsleves lével is felönthető a rizs,úgy a legfinomabb.
A káposztát vízben egy kissé kimostam,hogy ne legyen túl savanyú,majd egy vöröshagymát felaprítottam ,olajon megdinszteltem,a káposztát rátettem és fedő alatt puhára sütöttem.
Egy hőálló tálat étolajjal kikentem,zsemlemorzsával megszórtam.
A káposzta 1/3 részét az alján elosztottam.
Következett a rizs ¼ része,majd a pörkölt 1/3 része.
A tejfölt 2 db tojással,őrölt borssal,vegetával ízesítve simára kevertem,majd meglocsoltam az egyharmad részével.
Folytatjuk a rétegezést,míg el nem fogy.
A tetejére rizs kerüljön és lekenjük a tojásos tejföllel.
Egy olvasztott vajjal vagy étolajjal meglocsoljuk a tetejét.
Nagyon finom ,téli étel.
A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: Könnyű1. A húsokat szeleteljük, kiklopfoljuk, rétegesen a páccal egy jénaiba rakjuk, (lefedjük) és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. 2. Másnap egy kizsírozott, vagy olajozott jénaiba...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karajszeleteket picit sózzuk és zsebeket vágunk késsel, mindha két szeletet szeretnénk vágni belőle, de csak kis rést csinálunk a szélén és belül tágítjuk ki egy kicsit a húst, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A tarját sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával. - A szeleteket vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy az egész egy kicsit összeér...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes