menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros rakott káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 bögre rizs
0,5 kg sertéslapocka darálva
70 dkg hordós savanyú káposzta
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mk. piros paprika
őrölt bors ízlés szerint
1 tk házi paprikakrém
4 ek. étolaj
1 db 450 gr-os tejföl
2 db tojás
Elkészítése:
A szalonnát felaprítottam,majd zsírjára sütöttem.

Elkészítés:


A szalonna pörcöket kiszedtem.
A megmaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítottam,
megszórtam piros paprikával,1 dl vízzel felöntöttem.
A darált húst rátettem,ízesítettem borssal,sóval,zúzott fokhagymával,paprikakrémmel.
Minél fűszeresebb,annál jobb!
Fedő alatt készre sütöttem,a közben elpárolgott vizet pótoltam.
A rizst étolajon megpirítottam,kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem,ízesítettem őrölt borssal,sóval,vegetával.
Sütőt bemelegítettem és fedővel lezárva betettem a sütőbe.

A tűzhelyet lekapcsoltam és a melegen megdagadt készre a rizs.
Húsleves lével is felönthető a rizs,úgy a legfinomabb.
A káposztát vízben egy kissé kimostam,hogy ne legyen túl savanyú,majd egy vöröshagymát felaprítottam ,olajon megdinszteltem,a káposztát rátettem és fedő alatt puhára sütöttem.
Egy hőálló tálat étolajjal kikentem,zsemlemorzsával megszórtam.
A káposzta 1/3 részét az alján elosztottam.
Következett a rizs ¼ része,majd a pörkölt 1/3 része.
A tejfölt 2 db tojással,őrölt borssal,vegetával ízesítve simára kevertem,majd meglocsoltam az egyharmad részével.
Folytatjuk a rétegezést,míg el nem fogy.
A tetejére rizs kerüljön és lekenjük a tojásos tejföllel.
Egy olvasztott vajjal vagy étolajjal meglocsoljuk a tetejét.
Nagyon finom ,téli étel.

Magyaros rakott káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Búbos hús
Karaj - Búbos hús

1. A jól kivert, besózott hússzeleteket a zsiradékon vagy roston, illetve teflonedényben zsiradék nélkül mindkét oldalukon kisütjük. 2. Tűzálló tálban, egymás mellé ültetjük, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar csabai házi kolbász
csabai házi kolbász

másik: 30 kg húshoz : 66 dkg só, 8-10 dkg köménymag ( egész ), 50 -60 dkg csemege paprika, 20- 25 dkg erős paprika, 10 dkg fokhagyma apróra vágva, vagy zúzva.

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
Sertéskaraj pármai módra
Sertéskaraj pármai módra

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük. Amint megsültek papírtörlőre szedjük őket. A rizst sós...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás búbos karaj
Gombás búbos karaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk