Családireceptkönyv.hu

Magyaros rakott káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 bögre rizs
0,5 kg sertéslapocka darálva
70 dkg hordós savanyú káposzta
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mk. piros paprika
őrölt bors ízlés szerint
1 tk házi paprikakrém
4 ek. étolaj
1 db 450 gr-os tejföl
2 db tojás
Elkészítése:
A szalonnát felaprítottam,majd zsírjára sütöttem.

Elkészítés:


A szalonna pörcöket kiszedtem.
A megmaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítottam,
megszórtam piros paprikával,1 dl vízzel felöntöttem.
A darált húst rátettem,ízesítettem borssal,sóval,zúzott fokhagymával,paprikakrémmel.
Minél fűszeresebb,annál jobb!
Fedő alatt készre sütöttem,a közben elpárolgott vizet pótoltam.
A rizst étolajon megpirítottam,kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem,ízesítettem őrölt borssal,sóval,vegetával.
Sütőt bemelegítettem és fedővel lezárva betettem a sütőbe.

A tűzhelyet lekapcsoltam és a melegen megdagadt készre a rizs.
Húsleves lével is felönthető a rizs,úgy a legfinomabb.
A káposztát vízben egy kissé kimostam,hogy ne legyen túl savanyú,majd egy vöröshagymát felaprítottam ,olajon megdinszteltem,a káposztát rátettem és fedő alatt puhára sütöttem.
Egy hőálló tálat étolajjal kikentem,zsemlemorzsával megszórtam.
A káposzta 1/3 részét az alján elosztottam.
Következett a rizs ¼ része,majd a pörkölt 1/3 része.
A tejfölt 2 db tojással,őrölt borssal,vegetával ízesítve simára kevertem,majd meglocsoltam az egyharmad részével.
Folytatjuk a rétegezést,míg el nem fogy.
A tetejére rizs kerüljön és lekenjük a tojásos tejföllel.
Egy olvasztott vajjal vagy étolajjal meglocsoljuk a tetejét.
Nagyon finom ,téli étel.

Magyaros rakott káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Frissen sült tarja pirított krumplival és újhagymás
Frissen sült tarja pirított krumplival és újhagymás

A tarjaszeleteket sózom, borsozom, zsiradékkal bekenem, hűtőbe teszem érni, és majd ha megéhezik a család, frissen kisütöm. Az uborkasalátához felszeletelem az uborkát, az újha...

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Sonkás rakott karfiolos burgonya
Sonkás rakott karfiolos burgonya

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük majd hagyjuk kihűlni. A karfiolt szintén sós vízben puhára megfőzzük, kihűtjük és rózsáira szedjük. A karfiolból kimérünk 2...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos - tejszínes rántott hús
Sajtos - tejszínes rántott hús

A karajt elkezdem a megszokott lisztbe , tojásba panírozni , de nem zsemlemorzsába hanem reszelt sajtba forgatom , tepsibe olajat öntök és arra helyezem egymás mellé a húst amit a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sült oldalas
Sült oldalas

A megtisztított oldalast sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel hintjük. Tepsire helyezzük és némi vizet löttyintünk alá. A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk