mézes
Hozzávalók
4 egész tojás
10 deka cukor
1 csg sütőpor
2,5 deci olvasztott méz
25 deka liszt
fahéj
összetört szegfűszeg
A tetejére
durván vágott dió
A tojásokat csipet sóval és a cukorral jó habosra kikeverem,amikor már elég habos hozzáadom a nem meleg de olvasztott mézet ezzel is még 2-3 percig keverem.
A legvégén hozzáadom a fahéjas sütőporos szegfűszeges lisztet.Sütőpapiros közepes méretű tepsibe teszem a tetejére durvára vagdalt diót szórtam, 170 fokon
megsütöttem.Nagyon finom, sokáig eláll és gyorsan elkészül
A sütőt előmelegítjük kb. 185 °C-ra. Az almákat kis kockákra vágjuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, és belekeverjük a mazsolát. A cukrot habosra keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tejet elkeverjük a cukorral és a vaníliával, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd hozzákeverjük a lisztet és a tojást is. A tészta egyik felé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját cukorral és forró vízzel fehéredésig verjük. A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét a sárgájával simá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk és meleg helyre tesszük 40 percre kelni. Ebből két rúd lesz, szóval a tésztát ketté szedjük, nyútjuk és töltjük. Feltekerés után mehet tepsibe, lek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű