mézes
Hozzávalók
4 egész tojás
10 deka cukor
1 csg sütőpor
2,5 deci olvasztott méz
25 deka liszt
fahéj
összetört szegfűszeg
A tetejére
durván vágott dió
A tojásokat csipet sóval és a cukorral jó habosra kikeverem,amikor már elég habos hozzáadom a nem meleg de olvasztott mézet ezzel is még 2-3 percig keverem.
A legvégén hozzáadom a fahéjas sütőporos szegfűszeges lisztet.Sütőpapiros közepes méretű tepsibe teszem a tetejére durvára vagdalt diót szórtam, 170 fokon
megsütöttem.Nagyon finom, sokáig eláll és gyorsan elkészül
1. A sütőt előmelegítjük 230 °C-ra. Kivajazzuk és kilisztezzük a formákat. 2. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk. 3. A tojásokat összekeverjük a tojássárgájával és a cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mazsolát egy kis csészében a rummal elkeverjük, és amíg összeállítjuk a tésztát, állni hagyjuk. Az összes többi hozzávalót tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. A sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverünk mindent. Jól formázható legyen adjunk hozzá egy kis meleg vizet. Formázzunk kis golyókat, lapítsuk keksz formává. Előmelegített sütőben 200-220 fokon kb. 10-15 perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200C fokra. Először elkészítjük az almás tölteléket: az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy nagy, széles...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű