menu

Családireceptkönyv.hu

mézes Debreceni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


mézes

Hozzávalók

4 egész tojás
10 deka cukor
1 csg sütőpor
2,5 deci olvasztott méz
25 deka liszt
fahéj
összetört szegfűszeg

A tetejére

durván vágott dió
A tojásokat csipet sóval és a cukorral jó habosra kikeverem,amikor már elég habos hozzáadom a nem meleg de olvasztott mézet ezzel is még 2-3 percig keverem.
A legvégén hozzáadom a fahéjas sütőporos szegfűszeges lisztet.Sütőpapiros közepes méretű tepsibe teszem a tetejére durvára vagdalt diót szórtam, 170 fokon
megsütöttem.Nagyon finom, sokáig eláll és gyorsan elkészül

 mézes Debreceni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyepüré házilag
Gesztenyepüré házilag

Főzzük meg a gesztenyéket kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye. Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a ge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-pudingkrémes sütemény
Diós-pudingkrémes sütemény

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a darált diót, és végül laza mozdulatokkal a sütőporral elkevert...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer ♥ Dióhabos linzer
Linzer ♥ Dióhabos linzer

♥ A tészta A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (ha nem állna össze, kevés tejjel rásegítünk), majd 15 percet pihentetjük. Átgyúrjuk, kb. fél centisre nyújtjuk, és karácsonyi for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézes puszedli
Mézes puszedli

Elkészítés 1. A tészta száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és összegyúrjuk a masszát. 2. Egy sütőpapírra...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk