menu

Családireceptkönyv.hu

mézes Debreceni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


mézes

Hozzávalók

4 egész tojás
10 deka cukor
1 csg sütőpor
2,5 deci olvasztott méz
25 deka liszt
fahéj
összetört szegfűszeg

A tetejére

durván vágott dió
A tojásokat csipet sóval és a cukorral jó habosra kikeverem,amikor már elég habos hozzáadom a nem meleg de olvasztott mézet ezzel is még 2-3 percig keverem.
A legvégén hozzáadom a fahéjas sütőporos szegfűszeges lisztet.Sütőpapiros közepes méretű tepsibe teszem a tetejére durvára vagdalt diót szórtam, 170 fokon
megsütöttem.Nagyon finom, sokáig eláll és gyorsan elkészül

 mézes Debreceni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Matildiko
Meggyes tiroli rétes
Meggyes tiroli rétes

A meggyet összekeverem a cukorral, és félreteszem kicsit állni. Majd leszűröm a levét, elkeverem benne a keményítőt, felforralom, hogy besűrűsödjön, és a meggyszemekhez keverem. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Túrós pite
Túrós - Túrós pite

1. A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. 2. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Fannta szelet
Fannta szelet

...6 db tojásból,6 kanál cukorból.4 kanál lisztből,2 kanál kakaó porból.1 sütő porból piskótát készítünk.még sül fél kg áttört túrót,25 dkg vajat,30 dkg porcukrot,3 db vaníliás cuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar krumplis pogácsa
krumplis pogácsa

A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját és még melegen krumplinyomón átnyomjuk. (Ha nincs krumplinyomónk, akkor lereszeljük.)...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk