25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
3 tojás
80 ml olaj
1,5 evőkanál rum
1 citrom leve
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
75 dkg magozott szilva
10 dkg darált mák
3 evőkanál porcukor
pici fahéj
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a tojást, a citrom levét és a rumot, majd a sütőporos lisztet az olajjal felváltva.
Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük.
A tetejére tesszük a kimagozott szilvát a héjával lefelé, nehogy eláztassa a tésztát. A a cukorral és fahéjjal elkevert darált mákot a tetejére szórjuk.
175 fokra előmelegített sütőbe kb. 35 percig sütjük.
Melegítsük elő a sütőt 130 fokra. Egy tálban a tojásfehérjét a vízzel verjük laza habbá, majd forgassuk bele a mandulákat. Nem feltétlenül szükséges héj nélküli mandulát vásárolni...
Elkészítési idő: 10 perc+1 óra Nehézség: KönnyűAz egészet összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. lassú tűznél világossárgára sütjük. Töltelék: 3 evőkanál cukrot karamellá pirítunk, 1,5 evőkanál vízzel felengedjük.Utána 4,5 dl tejet a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 részre osztjuk. 23 ×38 cm-es vajjal kikent tepsi hátán világosra sütjük a lapokat egyenként. A krém készítése: a kristálycukrot e...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a cukrot, a kakaót, és a tojást egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a mézet, az olajat, és a forró vizet és az egészet rob...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű