400 g csirkemell filé
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
70 g zellergumó (nyers)
50 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
3 nagy csipet tárkony (friss, vagy szárított)
só
fehérbors (őrölt)
1500 ml alaplé - zöldség
200 g zöldborsó
0.5 db citrom leve
150 ml tejföl (20%-os)
45 g búzaliszt (BL55)
1 evőkanál mustár
100 ml habtejszín
1 kg sertés vagy marhahús. Hagyma paprika és paradicsom pörkölt alapot készítek . Babér levél , fokhagyma bors hozzáadása. Amikor félig megfott hozzáadása az apróra vágott k...
Elkészítési idő: 3 oraOlajon (vagy zsíron) a felaprított vöröshagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával, 2 dl vízzel felöntöm, a kockákra vágott húst beleteszem, majd a többi hozzávalót i...
Elkészítési idő:A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle. Az apróra vá...
Elkészítési idő: