400 g csirkemell filé
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
70 g zellergumó (nyers)
50 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
3 nagy csipet tárkony (friss, vagy szárított)
só
fehérbors (őrölt)
1500 ml alaplé - zöldség
200 g zöldborsó
0.5 db citrom leve
150 ml tejföl (20%-os)
45 g búzaliszt (BL55)
1 evőkanál mustár
100 ml habtejszín
http://aprosef.hu/tarkonyos_csirkeraguleves
A csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA zsemlét beáztatjuk vízbe, majd alaposan kinyomkodjuk, majd a húshoz keverjük a többi hozzávalóval együtt. Félretesszük. A hagymát felaprítjuk, a zöldségeket csíkokra...
Elkészítési idő: 4 fő Nehézség: KönnyűA répát, petrezselymet, paprikát és hagymát apróra vágtam, a hagymának a zöldjéből is raktam bele. Odatettem főni (2 - 2,5 liter) sós vízbe. Amikor a zöldség megfőtt, hozzáöntötte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Az olajban megdinszteljük a kétféle hagymát, rászórjuk a rizst, további 1-2 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, fe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű