menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált marhahús
15 dkg rizs
1 tojás
3 répa
15 dkg borsó
1 kisebb zellergumó
1 paprika
1 hagyma
friss petrezselyemzöld
1 teáskanálnyi őrölt pirospaprika
só, bors
friss lestyán levél
0,5 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl

Elkészítés:


A hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel és a borsót is beletesszük, fűszerezzük. A paprikát megtisztítjuk és kettévágjuk, beletesszük a levesbe. A húst a rizzsel és a tojással összedolgozzuk, fűszerezzük és gombócokat formálunk belőle, óvatosan beleengedjük a levesbe. Kis lángon főzzük, hozzáadjuk a felvagdosott zöld fűszereket is. Mikor a leves elkészült a főzőtejszínt összekeverjük a tejföllel és belekeverjük, ezzel már nem főzzük. A félbevágott paprikát kivesszük és tálalhatjuk is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csorba leves
Csorba leves

Három-négy liter vizet felforralunk, beletesszük a megmosott, kisebb darabokra vágott csirke szárnyat, és a csontos húsokat. A zöldségféléket megtisztítjuk. A sárgarépát és petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Édeskáposzta leves
Édeskáposzta leves

A hagymát az étolajon megpiritjuk amikkor már kezd egy kis szine lenni hozzáadjuk a fölvágott fokhagymát pár percig piritjuk majd megszórjuk pirospaprikával. A kisdarabokra fölvág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar PROVENCE-I HÚSLEVES
PROVENCE-I HÚSLEVES

1. A húsokat és a szalonnát óriási lábosba tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon felforraljuk. 2. Ha felforrt, beleöntjük a bort, és hozzáadjuk a fokhagymát, a...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Újhagyma krémleves sajtgaluskával
Újhagyma krémleves sajtgaluskával

vajat, 80 ml vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot, folyamatosan keverjük. A tűzről levéve, belekeverjük a tojást, sóval, borssal, szerecsendióval íze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk