Családireceptkönyv.hu

EGYBEN SÜTÖTT TÖLTÖT OLDALAS


Írta:

Elk. idő: 1,5 ÓRA
Adag: 6-8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 kg egyben hagyott sertés oldalas
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl víz vagy sör
só, bors és a fokhagyma mellett még ezt is használtam a hús bekenéséhezTöltelékhez

fél dl olaj
1 fej vöröshagyma aprítva
2 g fokhagyma szétnyomva
20 dk sertésmáj apróra vágva
4 db zsemle beáztatva, kinyomkodva
2 egész tojás
fél tk őrölt kömény
1 csokor petrezselyem felaprítva
só, bors
ha igényli akkor kevés zsemlemorzsa

Elkészítés:


A húst egyben veszem meg és a hentessel a csont felett felszúratom, minén nagyobb zsebet készíttetek rá. Megmosom és a fenti fűszerekkel alaposan beízesítem. Félre teszem és közben elkészítem a tölteléket.
Olajon megfuttatom a hagymát, ráteszem a májat és összesütöm. Ha kihűlt egy kicsit, a jól kinyomkodott zsemléket, petrezselymet, tojásokat és a többi fűszert hozzáadom. Jó alaposan összedolgozom és az oldalasba vágott résbe beletöltöm. Nem kell nagyon feszesre tömni. Ha elkészültem vele akkor a rést hústűvel zárom. A kimaradó tölteléket a hús mellé halmozom. Aláöntöm a vizet vagy a sört, fóliával jól lezárom és előmelegített 200 C° -s sütőben puhulásig párolom, majd fedetlenül 180 C°-n pirosodásig sütöm. Ha kihűlt a csontok mellett remekül szeletelhető!

EGYBEN SÜTÖTT TÖLTÖT OLDALAS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Tepsiben sült sajtos karaj
Tepsiben sült sajtos karaj

A húst felszeleteljük kb centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk. A tejfölt, mustárt, étolajat, borsot alaposan összekeverjük. A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Csikós tokány - OK
Comb - Csikós tokány - OK

1. A sertéscombot hosszúkás csíkokra daraboljuk. 2. A füstölt szalonnát megpirítjuk, majd kivesszük a zsírból. 3. A feldarabolt hagymát beleöntjük, üvegesre pároljuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Dagadó - Töltött dagadó - OK
Dagadó - Töltött dagadó - OK

1. A 1,5 kg sertésdagadót hosszú késsel a két réteg között megnyitjuk, a rést kézzel kitágítjuk, kívül-belül besózzuk. 2. Töltelék: a dagadóból többet veszünk, mintegy 0.25 kg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Baconös brokkoli
Baconös brokkoli

A brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. Amikor megfőtt, lecsepegtetjük. Elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet (maradjon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk