1,5 kg egyben hagyott sertés oldalas
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl víz vagy sör
só, bors és a fokhagyma mellett még ezt is használtam a hús bekenéséhezTöltelékhez
fél dl olaj
1 fej vöröshagyma aprítva
2 g fokhagyma szétnyomva
20 dk sertésmáj apróra vágva
4 db zsemle beáztatva, kinyomkodva
2 egész tojás
fél tk őrölt kömény
1 csokor petrezselyem felaprítva
só, bors
ha igényli akkor kevés zsemlemorzsa
A húst egyben veszem meg és a hentessel a csont felett felszúratom, minén nagyobb zsebet készíttetek rá. Megmosom és a fenti fűszerekkel alaposan beízesítem. Félre teszem és közben elkészítem a tölteléket.
Olajon megfuttatom a hagymát, ráteszem a májat és összesütöm. Ha kihűlt egy kicsit, a jól kinyomkodott zsemléket, petrezselymet, tojásokat és a többi fűszert hozzáadom. Jó alaposan összedolgozom és az oldalasba vágott résbe beletöltöm. Nem kell nagyon feszesre tömni. Ha elkészültem vele akkor a rést hústűvel zárom. A kimaradó tölteléket a hús mellé halmozom. Aláöntöm a vizet vagy a sört, fóliával jól lezárom és előmelegített 200 C° -s sütőben puhulásig párolom, majd fedetlenül 180 C°-n pirosodásig sütöm. Ha kihűlt a csontok mellett remekül szeletelhető!
A húst felszeleteljük kb centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk. A tejfölt, mustárt, étolajat, borsot alaposan összekeverjük. A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertéscombot hosszúkás csíkokra daraboljuk. 2. A füstölt szalonnát megpirítjuk, majd kivesszük a zsírból. 3. A feldarabolt hagymát beleöntjük, üvegesre pároljuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A 1,5 kg sertésdagadót hosszú késsel a két réteg között megnyitjuk, a rést kézzel kitágítjuk, kívül-belül besózzuk. 2. Töltelék: a dagadóból többet veszünk, mintegy 0.25 kg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. Amikor megfőtt, lecsepegtetjük. Elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet (maradjon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű