30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
20 dkg margarin,
1 tojássárgája,
1 citrom leve és reszelt héja.
Krémhez
1-1,5 dl tejszín,
10 dkg fehér csokoládé,
1 citrom reszelt héja.
Tetejére
5 dkg csoki
2 ek olaj
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, beledaraboljuk a fehér csokit, majd addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
Folyamatos kevergetés mellett kihűtjük, utána hűtőbe tesszük, és elkészítjük a kekszek.
A lisztbe beleszórjuk a porcukrot, elmorzsoljuk a margarinnal, majd a közepébe mélyedést teszünk.
Egy kis tálkába beleütjük a tojássárgáját, hozzákeverjük a citrom levét és héját, utána beleöntjük a mélyedésbe, gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán 3-4 mm nyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsikbe sorakoztatjuk, 8-10 perc alatt megsütjük.
A krémet habosra keverjük, beleszórjuk a reszelt citromhéjat, majd megtöltjük vele a kekszeket.
A csokit felolvasztjuk az olajjal és csíkokat, pettyeket nyomunk a tetejére.
A ledarált kekszet összekeverjük a vajjal és egyenletesen belenyomkodjuk egy kb 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába (érdemes sütőpapírt tenni az aljába), és előmelegített, 170 °C-...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. 2. A tojásokat és a cukrokat összekeverjük. 3. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, majd a búzadarát, a sütőport, végül a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport és a kakaót. 3. A tésztát 25 percig sütjük 180 fokon. 4. Ezalatt kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból nem túl lágy tésztát gyúrunk, 3 lapot sütünk. A 17 dkg cukorból világos karamellt készítünk, felöntjük egy fél liter vaníliás cukros tejjel + 3 ek cukor. Ha felold...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű