30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
20 dkg margarin,
1 tojássárgája,
1 citrom leve és reszelt héja.
Krémhez
1-1,5 dl tejszín,
10 dkg fehér csokoládé,
1 citrom reszelt héja.
Tetejére
5 dkg csoki
2 ek olaj
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, beledaraboljuk a fehér csokit, majd addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
Folyamatos kevergetés mellett kihűtjük, utána hűtőbe tesszük, és elkészítjük a kekszek.
A lisztbe beleszórjuk a porcukrot, elmorzsoljuk a margarinnal, majd a közepébe mélyedést teszünk.
Egy kis tálkába beleütjük a tojássárgáját, hozzákeverjük a citrom levét és héját, utána beleöntjük a mélyedésbe, gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán 3-4 mm nyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsikbe sorakoztatjuk, 8-10 perc alatt megsütjük.
A krémet habosra keverjük, beleszórjuk a reszelt citromhéjat, majd megtöltjük vele a kekszeket.
A csokit felolvasztjuk az olajjal és csíkokat, pettyeket nyomunk a tetejére.
A tésztát összegyúrjuk, 2/3 részét a tepsi aljára myomkodjuk. A töltelékhez 30-40 dkg gyümölcsöt leturmixolunk és a pudingporral, cukorral sűrűsége főzzük. A tésztára kanalazzuk,...
Elkészítési idő:1+2+3+4 alapanyagokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk az 5+6+7 anyagokat. Forró sütőben sütjük. 8+9 gőz felett fényesre, sűrűre keverjük és a megsült tészta tetejére símítjuk...
Elkészítési idő:Elkészítés 1. A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítünk, majd hűtőbe tesszük egy napra. 2. Másnap kettévágjuk a tésztát, kinyújtjuk, és egy pitetorta formát kibélelünk a...
Elkészítési idő: 1 óra