100 gr mogyorós keksz – nápolyi ( napolitanka)
150 gr mogyoró
200 gr Nutella
150 gr főző csoki
75 gr margarin
Elkészítése:
A mogyorós kekszet apróra összetörni, hozzá adni a pörkölt apróra zúzott mogyorót, a nutellát és össze dolgozni. Golyókat formázni és hűtőszekrénybe tenni, hogy egy kicsit meg keményedjen.
A csokit a margarinnal felolvasztani és a golyókat megforgatjuk a csokis masszába, dermedés után papírkosárkákba rakjuk.
A meghámozott, cikkekre vágott almát annyi vízben, amennyi ellepi, 2 dkg cukorral, a citromhéjjal, a fahéjjal meg a szegfűszeggel ízesítve megfőzzük, majd lecsepegtetve kihűtjük. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a mazsolát és a sót. Lefedjük és hűtőben állni hagyjuk legalább 5-6 órát,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit alaposan összegyúrni és 4 lapot sütni. Tészta, krém, tészta, sárgabarack lekvár, tészta, krém, tészta. A tetejére olvasztott csoki.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehér csokit törjük apró darabokra, facsarjuk rá egy citrom levét, tegyük egy tálba. A babapiskótát daráljuk meg. Egy edényben alacsony lángon olvasszuk fel a vajat. Kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű