Családireceptkönyv.hu

Kozák, vagy orosz sapka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

Piskóta:
2x

3 tojás
7 ek. cukor
7 ek. liszt
4 ek. víz
1/2 sütőpor

Krém:

0,5 lit. tej
5-6 evők. gríz
25 dkg cukor
1 van. cukor
20 dkg margarin

Csokimáz:
10 dkg főző csoki
5 dkg margarin

Elkészítés:


Vizes piskóta

Ugyanúgy készül, mint a rendes piskóta, csak vékony kell, hogy legyen. Ahogy kiborítottuk a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt és még azon melegen kiszaggatjuk, sűrűn egymás mellől ( 3,8 cm átmérőjű szaggatóval). A két piskótából 144 darab kell, hogy legyen. Tálcára rakjuk és hagyjuk kiszáradni ( másnapig, könnyebb vele dolgozni).
Ezt a 32x40cm tepsibe sütni

Krém elkészítése:

A grízes krémet megfőzzük, amikor kihűlt a margarint bele habosítjuk. A kiszaggatott piskóta karikákat össze ragasztjuk a krémmel és körbe is bekrémezzük, majd kókusz reszelékbe végig gurítjuk, hogy jócskán tapadjon rá.
Amikor mindet össze ragasztottuk (72 darab), akkor kávéskanál segítségével a csokimázat óvatosan rá csorgatjuk( vigyázzunk, hogy ne folyjon le az oldalán)

Csoki máz:

A csokit gőz felett felolvasztjuk, bele keverjük a margarint és már is csokizható a süti

Kozák, vagy orosz sapka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Békebeli rétes-túróval,meggyel
Békebeli rétes-túróval,meggyel

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Almáspuding
Almáspuding

A pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de csak 400 ml almalével készítjük el. A tetejét fedjük le fóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kekszrolád
Kekszrolád

A cukrot, lisztet, kakaót szárazon összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és a kávét, és felfőzzük. A margarint még langyosan belekeverjük. A kekszeket egyenként összeragasztjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézeskalács golyó (gasztroajándék)
Mézeskalács golyó (gasztroajándék)

A mézeskalácsot és a háztartási kekszet aprítógépben porrá zúzzuk, és összekeverjük a szobahőmérsékletű, puha vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, mascarponét, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk