menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós-vaníliás kifli-Karácsonyra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg éles liszt ( piskótának való)
1 sütőpor
10 dkg porcukor
30 dkg zsír
1 citrom leve
2 dl tejföl

lekvár, mák, dió

10 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés:


A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm elnyújtjuk, 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Minden korong közepére teszünk tetszés szerint lekvárt, vagy mákot, vagy diót, de ne sokat, félbe hajtjuk, a széleit lenyomkodjuk körbe ( akinek van ideje és türelme fel is sodorhatja, de akkor még vékonyabbra kell nyújtani), és előmelegített sütőben világosra sütjük. Kb. 180 fokon 10 percig a középső sínen. Kisülés után, azon melegen vaníliás porcukorba hempergetjük, de ha nem azonnali fogyasztásra készítjük, akkor ne porcukrozzuk be.
Sokáig omlós sütemény.

Omlós-vaníliás kifli-Karácsonyra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Orhidea szelet
Orhidea szelet

A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Almãs tekercs
Almãs tekercs

A hámozott almát a reszelő nagyobbik lyukán reszeljük meg, locsoljuk meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Forgassuk össze a cukorral. Hagyjuk lefedve 10-15 percig állni. A szo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Farsangi Fánk
Farsangi Fánk

Egy tálba beleöntöm a lisztet, tojássárgáját, sót, margarint és a porcukrot, ezt alaposan összegyúrom. A tejet mikróban felmelegítem beleteszem a cukrot és az élesztőt, letaka...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gyöngyi
Csokoládéhabos piskóta
Csokoládéhabos piskóta

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és kihűtjük, majd összedolgozzuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk