Családireceptkönyv.hu

Lecsós hús tarhonyával


Írta:

Elk. idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg csont nélküli karaj szeletelve
2 üveg lecsó egy nagyobb és 3 kisebb fej vöröshagyma (ez ízlés szerint változhat)
3 gerezd fokhagyma

őröltbors
ételízesítő
olaj
rizsliszt

Elkészítés:


A hússzeleteket sóztam, borsoztam, rizslisztbe forgattam majd kevés olajon mindkét oldalukat gyorsan kisütöttem. A vöröshagymát, fokhagymát megpucoltam, előbbit fél karikákra, utóbbit karikákra vágtam, amit a hús után fennmaradt olajon üvegesre pirítottam, visszatettem rá a hússzeleteket, ráöntöttem a két üveg lecsót, tettem rá egy csapott evőkanál ételízesítőt és egy kevés sót, majd takarék lángon a hús puhulásáig főztem. Köretként Barbara gluténmentes tarhonyát készítettem.

Lecsós hús tarhonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csikós tokány
Csikós tokány

A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból. Ebben megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a felcsíkozott húst. Pirospaprikát szórunk rá, k...

Elkészítési idő: 60perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar disznósajt présben
disznósajt présben

Az összes összetevőt feltesszük főzni /kb 3-4 óra/, fűszerek és só nélkül. A csülköt, körmöt ledaráljuk, a szívet, nyelvet kockára vágjuk fel. Az egészet összekeverjük, fűszerezz...

Elkészítési idő: 2-3 nap
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hurka
Hurka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szevike
Fasírt
Fasírt

A húst fűszerezzük hozzá adjuk a tojást és zsemlét/kenyeret, majd jól elkeverjük. Gombócot formázunk lisztben megforgatjuk és megsütjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk