Hozzávalók a tésztához : 50 dkg liszt, 1 kis doboz kefír, 3 db közepes méretű burgonya, 3 evőkanál olaj, 0.5 dl tej, 3/ 4 kocka élesztő, 1 teáskanál só
Töltelék : kb. 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl
A tetejére : kb. 20 dkg reszelt sajt, tojássárgája
A tészta elkészítése : A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel.
A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.
Ha megkelt a tészta osszuk el 10 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, a képen látható módon kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a feldarabolt kolbász karikákat. A téglalap alakúra nyújtott tészta rövidebbik oldalait hajtsuk be, majd tekerjük fel, mint a buktát.
Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire, és egy éles késsel vágjuk be a tészta tetejét úgy, hogy a szélein 2 – 2 cm azért megmaradjon. Hagyjuk még egy 15 – 20 percet kelni a csónakjainkat.
Ezután kenjük le őket tojássárgájával, majd a bevágásokat bőven szórjuk meg reszelt sajttal.
Elsőként tegyük fel sós vizet forrni. A penne tésztát kifőzzük benne. A gépsonkát csíkokra vágjuk össze, majd tálba tegyük bele. Öntsük rá a a tejszínt, darabolt piros paprikát, re...
Elkészítési idő:A cukrot beleteszem a tejbe, meglangyosítom és utána morzsolom bele az élesztőt. Hagyom felfutni. Addig a száraz összetevőket összekeverem. Mikor feltutott az élesztő robotgéppel s...
Elkészítési idő: 80-120 perc