Hozzávalók a tésztához : 50 dkg liszt, 1 kis doboz kefír, 3 db közepes méretű burgonya, 3 evőkanál olaj, 0.5 dl tej, 3/ 4 kocka élesztő, 1 teáskanál só
Töltelék : kb. 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl
A tetejére : kb. 20 dkg reszelt sajt, tojássárgája
A tészta elkészítése : A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel.
A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.
Ha megkelt a tészta osszuk el 10 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, a képen látható módon kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a feldarabolt kolbász karikákat. A téglalap alakúra nyújtott tészta rövidebbik oldalait hajtsuk be, majd tekerjük fel, mint a buktát.
Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire, és egy éles késsel vágjuk be a tészta tetejét úgy, hogy a szélein 2 – 2 cm azért megmaradjon. Hagyjuk még egy 15 – 20 percet kelni a csónakjainkat.
Ezután kenjük le őket tojássárgájával, majd a bevágásokat bőven szórjuk meg reszelt sajttal.
A csirkemájat előkészítjük: négyfelé vagdossuk. 2. Egy (teflon) edényben olajat melegítünk, ezen megpirítjuk a májat. Adunk hozzá borsot, fokhagymát. Sót nem, hisz csak a legvégé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A búzadarát az olajon állandó kavargatás mellett aranybarnára pirítjuk nagyon alacsony lángon dolgozunk végig. 2.) Lobogó sós vizzel apránként felengedjük. (Közben kever...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1 kg lisztből, 3 tojásból a szokásos módon nokedlit főzök.Egy tűzálló tálat kivajazok, ebbe öntöm a lecsöpögtetett nokedlit. A baconszalonnát felkockázom és egy kis olajban kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, félretesszük. 2. A túrót villával összetörjük, hozzá keverjük a tojás sárgáját, a sót, cukrot, lisztet, és végül a fehérje kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű