25 dkg cukor, 6 tojás, vaníliás cukor, 5
dkg reszelt csokoládé, 2 kiskanál finomra õrölt kávé, 1 cs sütõpor,
4 ek liszt; a krémhez: 15 dkg porcukor, 4 tojás, vaníliás cukor, 2 dl
tej, 2 ek feketekávé, 5 dkg reszelt fõzõcsokoládé, 20 dkg vaj
A tésztához a cukrot a tojássárgájával és fél csomag vaníliás cu
-
korral habosra kavarunk, majd a reszelt csokoládét, az õrölt ká
-
vét, a sütõport, a lisztet és 6 habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk.
Vajazott, lisztezett formában közepes tûznél sütjük, amikor ki
-
hûlt, 2 lapra vágjuk. A krémhez a porcukrot 3 tojássárgájával, 1
egész tojással, a vaníliás cukorral és 2 dl tejjel állandó keverés
mellett sûrûre fõzzük. Idõközben hozzáadunk 2 evõkanál erõs fe
-
ketekávét és 5 dkg reszelt fõzõcsokoládét. Amikor kihûlt, a krém
-
hez keverünk 20 dkg vajat. Ezzel a krémmel töltjük meg a kettévá
-
gott lapot, és kívülrõl is bevonjuk vele.
Először elkészítjük a tésztát. A száraz hozzávalókat összekeverjük, belefacsarjuk a citromot, elmorzsoljuk a kis kockákra vágott vajat. Addig gyúrjuk, míg egységes tésztát nem kapu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy lábasba tedd bele a darált diót (lehet fagyasztott is), a cukrot, a tejet és a tejszínt. 2. Keverd össze őket, és közepes lángon forrald föl a diókrémet. 3. Főzd alacsony...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KözepesPiskóta: A tojásfehérjét felverjük a csipet sóval és a hideg vízzel. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat, öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Bambuszrostliszttel megszórt felületen gyúrjuk át. Nyújtsuk 3 mm vastagr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű