25 dkg cukor, 6 tojás, vaníliás cukor, 5
dkg reszelt csokoládé, 2 kiskanál finomra õrölt kávé, 1 cs sütõpor,
4 ek liszt; a krémhez: 15 dkg porcukor, 4 tojás, vaníliás cukor, 2 dl
tej, 2 ek feketekávé, 5 dkg reszelt fõzõcsokoládé, 20 dkg vaj
A tésztához a cukrot a tojássárgájával és fél csomag vaníliás cu
-
korral habosra kavarunk, majd a reszelt csokoládét, az õrölt ká
-
vét, a sütõport, a lisztet és 6 habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk.
Vajazott, lisztezett formában közepes tûznél sütjük, amikor ki
-
hûlt, 2 lapra vágjuk. A krémhez a porcukrot 3 tojássárgájával, 1
egész tojással, a vaníliás cukorral és 2 dl tejjel állandó keverés
mellett sûrûre fõzzük. Idõközben hozzáadunk 2 evõkanál erõs fe
-
ketekávét és 5 dkg reszelt fõzõcsokoládét. Amikor kihûlt, a krém
-
hez keverünk 20 dkg vajat. Ezzel a krémmel töltjük meg a kettévá
-
gott lapot, és kívülrõl is bevonjuk vele.
?A kekszet az olvasztott margarinnal és az édesítővel egy késes aprítóba tesszük és összedaráljuk. Ha nincs ilyen aprítód, tedd egy zacskóba a kekszet és sodtófa segítségével törd...
Elkészítési idő: 30 perc + pihen Nehézség: KönnyűA mascarponét 4 evőkanál porcukorral habosra keverjük. A tejszínt 1 evőkanál porcukorral és a habfixálóval felverjük és belekeverjük a mascarponéba. Az étcsokoládét sajtreszelőn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 175 °C- ra. Felkockázzuk a vajat – egy kockát belőle felhasználunk a tortaforma kikenéséhez. Egy kis edényben, alacsony hőmérsékleten (vagy egy pohárban a mik...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA piskótához 5 tojásfehérjét felverünk 10 kanál hideg vízzel, majd 10 kanál cukorral kemény habbá verjük. Fokozatosan beletesszük a 10 kanál lisztet és az 5 db tojás sárgáját, vala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű