25 dkg cukor, 6 tojás, vaníliás cukor, 5
dkg reszelt csokoládé, 2 kiskanál finomra õrölt kávé, 1 cs sütõpor,
4 ek liszt; a krémhez: 15 dkg porcukor, 4 tojás, vaníliás cukor, 2 dl
tej, 2 ek feketekávé, 5 dkg reszelt fõzõcsokoládé, 20 dkg vaj
A tésztához a cukrot a tojássárgájával és fél csomag vaníliás cu
-
korral habosra kavarunk, majd a reszelt csokoládét, az õrölt ká
-
vét, a sütõport, a lisztet és 6 habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk.
Vajazott, lisztezett formában közepes tûznél sütjük, amikor ki
-
hûlt, 2 lapra vágjuk. A krémhez a porcukrot 3 tojássárgájával, 1
egész tojással, a vaníliás cukorral és 2 dl tejjel állandó keverés
mellett sûrûre fõzzük. Idõközben hozzáadunk 2 evõkanál erõs fe
-
ketekávét és 5 dkg reszelt fõzõcsokoládét. Amikor kihûlt, a krém
-
hez keverünk 20 dkg vajat. Ezzel a krémmel töltjük meg a kettévá
-
gott lapot, és kívülrõl is bevonjuk vele.
A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük, a vége felé hozzászórjuk a cukrot is. Ha már fehér, keményebb a hab, folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk az olajat és a hozzáadju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: A kekszet összetörjük és összekeverjük a vajjal, majd egy lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és hűtőbe tesszük. A zselatint az előrás szerint feloldjuk a naran...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el egymás után a két tésztalapot. Mindkét eljárás uaz, csak a sötétlapnál adunk hozzá 2 e kakaót. A joghurtot keverjük össze a tojással, adjuk hozzá a cukrot, majd az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat kikeverjük a cukorral, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat. Az íróba vagy kefírbe keverjük a piros ételfestéket és hozzáadjuk a masszához. A szódabikarbóná...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz