1 kg liszt
6 dl tej
1 dl olaj
1 evőkanál só
5 dkg élesztő /felfuttatva/
2 tojás sárgája
1 evőkanál cukor / tejbe/
A krém hozzávalói :20 -25 dkg reszelt sajt
20 dkg olvasztott margarin
1 tojás sárgája
1 teáskanál só
A tészta hozzávalóit összedolgozom, és sima lágy tésztát dagasztok belőle.Félre teszem ,és hagyom duplájára kelni. Amíg kel a tészta , elkészítem a krémet.Összekeverem a krém hozzávalóit.A megkelt tésztát megfelezem,és kinyújtom , a krém felét rákenem, feltekerem mint a bejglit. A tésztarudat felvágom háromszögekre,és a sütőpapírral bélelt tepsire pakolom őket.A tészta másik felével ugyanígy járok el.
Kicsit hagyom kelni a tepsin még,majd lekenem a tetejét tojással és reszelt sajtot szórok a tetejére,ezután mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre.
A Ramát olvasszuk fel, a legegyszerűbb mikrohullámú sütőben. A liszt köré rakjuk a tehéntúrót, a tejfelt, valamint az egész tojást. A lisztre morzsáljuk az élesztőt, adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNem kell keleszteni, azonnal nyújtani, szaggatni, 1 tojással megkenni, sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet morzsásítom a vajjal, sóval, sajttal. Hozzákeverem a tejfölt, de csak annyit, hogy összeálljon tőle. Kinyújtom, tojással megkenem, majd derelyevágóval csíkokra vágom....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sonkával töltött pogácsa elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáöntjük az élesztőt és összegyúrjuk a sóval, a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű