- 12 db Gullon Fibre keksz
- kb. 60 g margarin
Az almás töltelék hozzávalói:
- 1 db alma
- ízlés szerint fahéj
- 2 csomag zero vanillin cukor
A pudingos réteg hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 500 ml tej
- ízlés szerint édesítőszer
◾️A kekszeket egy késes aprítóban összetörjük (ennek hiányában, tedd egy zacskóba és sodrófával törd össze).
◾️A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a keksz felével.
◾️A margarinos alapot elosztjuk a két-két formánkban egyenlően.
◾️Az almákat lereszeljük, hozzáadjuk a fahéjat és az édesítőt és mikróban 1 perc alatt megpároljuk.
◾️Egyenlően elosztjuk az alapok tetején.
◾️A pudingot a tejben az édesítővel megfőzzük.
◾️Az almás rétegre halmozzuk és miután kicsit hagytuk hűlni a pulton, hűtőbe tesszük 1-2 órára.
◾️Tálalás előtt megszórjuk a maradék darált keksszel őket.
A kekszet daráljuk le, vagy morzsoljuk alaposan össze. A vajat melegítsük fel, majd öntsük a darált kekszhez, és keverjük össze. Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelső lépéseként a mascarponéba reszeljük 3 db citrom héját, beletesszük a porcukrot, majd egy robotgéppel vagy elektromos habverővel addig verjük, amíg egy stabil, habos állagot ne...
Elkészítési idő: 30 perc+2 óra Nehézség: KönnyűSütőpapírkorongot vágok a tortaforma aljába. Összekeverem a darált kekszet a vajjal és a forma aljába nyomkodom, hűtőbe teszem. Kis lábosban elvegyítem a zselatint a citromlével,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt, a 2 citromhéját, 1 citrom levét, és a porcukrot összekeverjük. Finoman hozzá keverjük a habot. 1 réteg krémet, majd piskótát, megint k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű