Családireceptkönyv.hu

Bomboloni/Töltött fánk


Írta:

Elk. idő: 50 perc + kelés
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 120 ml tej
- 1 teáskanál cukor (megeszi az élesztő)
- 12 g friss élesztő
- 190 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 60 g finomliszt
- 15 g búzasikér
- 1 csipet só
- 15 g 1:4 erősségű édesítőszer
- 1 tojás
- 50 g vaj

A krém hozzávalói:
- 55 g cukormentes csokoládés mogyorókrém
- 75 g mascarpone
- 1/2 teáskanál 1:4 erősségű édesítőszer

A hempergetéshez:
- 35 g eritrit
- 1/4 teáskanál őrölt vanília

Elkészítés:


◾️A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
◾️Félretesszük pár percre, hogy felfusson.
◾️A többi hozzávalót a vaj kivételével egy dagasztógép üstjébe tesszük és elkeverjük.
◾️Hozzáadjuk az élesztős tejet és nagyjából összedolgozzuk a tésztát.
◾️Hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és 5-10 perc alatt puha, ragacsos, szép fényes tésztát dagasztunk belőle.
◾️Letakarva, meleg, huzatmentes helyen 1 órát kelesztjük kiolajozott tálban.
◾️Enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát (kb. 1-1,5 cm-esre), és egy 6 cm átmérőjű fánk- vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
◾️Letakarva további 30 percig pihentetjük.
◾️Bő, forró olajban kisütjük a fánkok mindkét oldalát.
◾️Akkor jó, ha szép aranybarnák lesznek.
◾️Alaposan lecsöpögtetjük őket és papírtörlőre szedjük.
◾️Ügyeljünk arra, hogy ne pakoljuk őket egymásra, mert benyomódnak.
◾️A töltelék hozzávalóit kikeverjük és 10 percre hűtőbe tesszük.
◾️Ha kissé kihűltek a fánkok, akkor a vaníliával elkevert eritritben meghempergetjük őket, majd szépen sorba rendezzük őket.
◾️Habzsákba kanalazzuk a tölteléket, a fánkokat egy hurkapálcával az oldalukon megszúrjuk, kitágítjuk, majd a habzsákból a fánkok közepébe nyomunk a krémből.

Bomboloni/Töltött fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Eva
Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa

A reszelt káposztát besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk, a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a zsírt, és a kinyomkodott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve megdinszteljük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Kókuszos csiga
Kókuszos csiga

A liszt közepébe mélyedés, bele kis alig langyos tej, rá 1 mokkáskanál cukor, és 3 dk élesztő /nem porélesztő/,és hintek kevés lisztet az élesztő tetejére. Ha felfutott, 4 tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Almás csavart
Almás csavart

Az élesztőt felfuttatjuk langyos,cukros tejben,majd a többi hozzávalóval,a margarin kivételével jól összedolgozzuk.Az olvasztott margarint apránként beledagasztjuk.Duplájára kelesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Húsvéti sonkás-tormás koszorú
Húsvéti sonkás-tormás koszorú

Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a felfuttatott élesztőt. Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk