menu

Családireceptkönyv.hu

Házi bigmac ?


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4-6 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Húspogácsa hozzávalói:
- 500 g darált marhahús
- só
- bors

A pácolt uborka hozzávalói:
- kb. 4 db csemegeuborka
- 2 kanál cukor
- 6 kanál víz
- 2 csipet fahéj
- 2 szem szegfűszeg

A szósz hozzávalói:
- 3 kanál majonéz
- 1 kanál mustár
- 1 kanálhegynyi piros arany
- 1 kanál pácolt uborka
- 2 csipet fokhagymapor

Az összeállításhoz:
- jégsaláta
- fél fej kockára vágott hagyma
- pár darab karikára vágott csemegeuborka
- cheddar lapkasajt

Elkészítés:


◾️A pácolt uborkát érdemes előző nap elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
◾️A húspogácsához a darált húst fűszerezzük, majd a "masszát" két folpack közé tesszük, kinyújtjuk és kb. a buci nagyságával megegyező kiszúróval köröket szaggatunk belőle (nekem sem volt akkora szaggatóm, ezért egy műanyag, kör alakú edény tetejével készítettem a pogácsákat).
◾️A szószhoz az alapanyagokat összekeverjük.
◾️Kb. 1 kanálnyi olajat teszünk egy serpenyőbe és megsütjük a húsok mindkét oldalát.
◾️Az egyik húsra még forrón ráteszünk 1 darab sajtot.
◾️Ezután a forró serpenyőben megpirítjuk a 3 felé vágott buci mindhárom darabját.
◾️Jöhet az összeállítás.
▪️A buci alját megkenjük a szósszal vékonyan.
▪️Erre kerül a kockára vágott hagyma, a karikázott csemegeuborka és a felcsíkozott saláta.
▪️Következhet a sajtos húspogácsa, majd a buci középső darabja, amit előzőleg szintén megkentünk vékonyan a szósszal.
▪️Újra jöhet a hagyma, csemegeuborka, a saláta és a sima, sajt nélküli húspogácsa.
▪️Végül rákerül a teteje és már fogyaszthatjuk is.

Házi bigmac ?

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szendvicsek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Bistro Baguette
Bistro Baguette

A bagettet kettévágjuk. A paradicsomot (a magja nem kell) és a sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A fél bagetteket megkenjük pizzaszósszal, megszórjuk a kukoricával, a p...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kolbászos melegszendvics 1 - OK
Kolbászos melegszendvics 1 - OK

1. A hagymát a lehető legapróbbra vágjuk, és egy kevés zsírban üvegesre pároljuk, majd egy picit tovább pirítjuk folyamatos kevergetés mellett. 2. Amikor kész, hozzáadjuk a kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tepertőkrém
Tepertőkrém

A töpörtyűt daráljuk nagyon finomra. Keverjük hozzá az apróra vágott újhagymát, lila hagymát , a feldarabolt főtt tojásokat, a mustárt és az aprítóval újra pürésítjük. Ízlés szerin...

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
szalonnával sült bundáskenyér
szalonnával sült bundáskenyér

A bagettet először hosszában félvevágjuk, majd felszeleteljük. Minden kenyérdarab közepébe nyomunk egy kis kocka húsos szalonnát (vagy kettőt). A tojásokat felverjük, sózzuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk