Húspogácsa hozzávalói:
- 500 g darált marhahús
- só
- bors
A pácolt uborka hozzávalói:
- kb. 4 db csemegeuborka
- 2 kanál cukor
- 6 kanál víz
- 2 csipet fahéj
- 2 szem szegfűszeg
A szósz hozzávalói:
- 3 kanál majonéz
- 1 kanál mustár
- 1 kanálhegynyi piros arany
- 1 kanál pácolt uborka
- 2 csipet fokhagymapor
Az összeállításhoz:
- jégsaláta
- fél fej kockára vágott hagyma
- pár darab karikára vágott csemegeuborka
- cheddar lapkasajt
◾️A pácolt uborkát érdemes előző nap elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
◾️A húspogácsához a darált húst fűszerezzük, majd a "masszát" két folpack közé tesszük, kinyújtjuk és kb. a buci nagyságával megegyező kiszúróval köröket szaggatunk belőle (nekem sem volt akkora szaggatóm, ezért egy műanyag, kör alakú edény tetejével készítettem a pogácsákat).
◾️A szószhoz az alapanyagokat összekeverjük.
◾️Kb. 1 kanálnyi olajat teszünk egy serpenyőbe és megsütjük a húsok mindkét oldalát.
◾️Az egyik húsra még forrón ráteszünk 1 darab sajtot.
◾️Ezután a forró serpenyőben megpirítjuk a 3 felé vágott buci mindhárom darabját.
◾️Jöhet az összeállítás.
▪️A buci alját megkenjük a szósszal vékonyan.
▪️Erre kerül a kockára vágott hagyma, a karikázott csemegeuborka és a felcsíkozott saláta.
▪️Következhet a sajtos húspogácsa, majd a buci középső darabja, amit előzőleg szintén megkentünk vékonyan a szósszal.
▪️Újra jöhet a hagyma, csemegeuborka, a saláta és a sima, sajt nélküli húspogácsa.
▪️Végül rákerül a teteje és már fogyaszthatjuk is.
gombakrém A vajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a lereszelt gombát. Pár perc alatt elpárologtatjuk a gomba által eresztett vizet, majd ízl...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA kenyérszeleteket vajjal megkenjük, és tepsire sorakoztatjuk. Minden szeletre egy-egy gépsonkát fektetünk, majd egy ananász körszeletet teszünk és Curry-porral megszórjuk. Beborít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kenyérszeleteket vékonyan megkenem a vajkrémmel, és beborítom 6-6 szelet szalámival. 2. Két szélére zöldpaprikaszeleteket teszek, hagymakarikákkal és snidlinggel díszítem....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gombát megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Robotgéppel felaprítjuk a petrezselyemmel együtt. Egy tálban elkeverjük a sajtkrémet a vajjal, majd hozzáadjuk a gombát is. F...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű