Húspogácsa hozzávalói:
- 500 g darált marhahús
- só
- bors
A pácolt uborka hozzávalói:
- kb. 4 db csemegeuborka
- 2 kanál cukor
- 6 kanál víz
- 2 csipet fahéj
- 2 szem szegfűszeg
A szósz hozzávalói:
- 3 kanál majonéz
- 1 kanál mustár
- 1 kanálhegynyi piros arany
- 1 kanál pácolt uborka
- 2 csipet fokhagymapor
Az összeállításhoz:
- jégsaláta
- fél fej kockára vágott hagyma
- pár darab karikára vágott csemegeuborka
- cheddar lapkasajt
◾️A pácolt uborkát érdemes előző nap elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
◾️A húspogácsához a darált húst fűszerezzük, majd a "masszát" két folpack közé tesszük, kinyújtjuk és kb. a buci nagyságával megegyező kiszúróval köröket szaggatunk belőle (nekem sem volt akkora szaggatóm, ezért egy műanyag, kör alakú edény tetejével készítettem a pogácsákat).
◾️A szószhoz az alapanyagokat összekeverjük.
◾️Kb. 1 kanálnyi olajat teszünk egy serpenyőbe és megsütjük a húsok mindkét oldalát.
◾️Az egyik húsra még forrón ráteszünk 1 darab sajtot.
◾️Ezután a forró serpenyőben megpirítjuk a 3 felé vágott buci mindhárom darabját.
◾️Jöhet az összeállítás.
▪️A buci alját megkenjük a szósszal vékonyan.
▪️Erre kerül a kockára vágott hagyma, a karikázott csemegeuborka és a felcsíkozott saláta.
▪️Következhet a sajtos húspogácsa, majd a buci középső darabja, amit előzőleg szintén megkentünk vékonyan a szósszal.
▪️Újra jöhet a hagyma, csemegeuborka, a saláta és a sima, sajt nélküli húspogácsa.
▪️Végül rákerül a teteje és már fogyaszthatjuk is.
A kenyérszeletek mindkét oldalát megvajazzuk. A baconszeleteket egy serpenyőben kisütjük, félretesszük. A salátát csíkokra, a paradicsomot karikákra vágjuk. A kenyere...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyákat héjastul megmossuk, fazékba tesszük, és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, puhára főzzük. 2. Ha megfőtt, meghámozzuk. 3. Amikor kihűlt, vízszintesen 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az apróra vágott lilahagymát a vajban egészen enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a darált párizsit, piros aranyat, sózzuk, borsozzuk és még egy kis ideig együtt pirítjuk. 2. A f...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz