Hozzávalók:
- 250 g kókusztejszín (én a Lidlben vásároltam)
- vaníliaaroma
- édesítőszer ízlés szerint
- 2 teáskanál mogyoróvaj
A bevonáshoz és díszítéshez:
- 200 g cukormentes csokoládé
- tört mogyoró, szeletelt mandula
◾️A tejszínt, az aromát, az édesítőszert és a mogyoróvajat kikeverjük.
◾️Szilikonos jégkrém formában egyenlően elosztjuk a krémet, belehelyezzük a pálcikát, lefedjük és pár órára vagy egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
◾️A csokit mikróban felolvasztjuk. (Ebből biztosan maradni fog, de kell ez a mennyiség, mert így lehet szépen beleforgatni a jégkrémeket.)
◾️A jégkrémeket, miután kivettük a fagyasztóból megkenhetjük cukormentes lekvárral (de nélküle is nagyon finom) és megforgatjuk őket a csokiban.
◾️Végül megszórjuk a mogyoróval/mandulával és már élvezhetjük is a cukormentes, hűsítő finomságot 😊.
A cukrot pirítjuk bele a vaj elkeverni, utána tejszín,főzőlap lekapcsolás só és vanília belekeverés, 15-20 dkg krémhez keverni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet összedolgozuk a vajjal (cukrot nem teszünk bele), 2 tojássárgájával és vízzel. Éjszakán át pihentessük. Reggel a tésztából két lapot nyujtunk. Az egyiket, a tepsibe helyezv...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű2,5 dl tej langyos tejbe belemorzsoljuk a 30 g élesztőt és belekeverjük az 1 teáskanálnyi cukrot. A sütőben 40°C-on 5-10 perc alatt felfut, de idővel szobahőmérsékletlen is jó lesz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz