Hozzávalók:
- 250 g kókusztejszín (én a Lidlben vásároltam)
- vaníliaaroma
- édesítőszer ízlés szerint
- 2 teáskanál mogyoróvaj
A bevonáshoz és díszítéshez:
- 200 g cukormentes csokoládé
- tört mogyoró, szeletelt mandula
◾️A tejszínt, az aromát, az édesítőszert és a mogyoróvajat kikeverjük.
◾️Szilikonos jégkrém formában egyenlően elosztjuk a krémet, belehelyezzük a pálcikát, lefedjük és pár órára vagy egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
◾️A csokit mikróban felolvasztjuk. (Ebből biztosan maradni fog, de kell ez a mennyiség, mert így lehet szépen beleforgatni a jégkrémeket.)
◾️A jégkrémeket, miután kivettük a fagyasztóból megkenhetjük cukormentes lekvárral (de nélküle is nagyon finom) és megforgatjuk őket a csokiban.
◾️Végül megszórjuk a mogyoróval/mandulával és már élvezhetjük is a cukormentes, hűsítő finomságot 😊.
A vizet, cukrot és a sűrített tejet melegítsük össze, forraljuk fel, de ne forraljuk tovább. Ahogy felforrt, vegyük is le a tűzről. Amíg melegszik a keverék, a zselatint készítsük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtjük. A hűtött tejszínt a sóval kemény habbáverjük egy kézimixer segítségével. Először egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát áttörjük a kekszet lereszeljük és a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. Kis gombócokat készítünk és cukrozott kakaóban megforgatjuk, egy kis időre hűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a fahéjszirupot. Egy lábasba tegyünk 250 milliliter vizet, egy evőkanál fahéjat, 3 evőkanál cukrot, egy teáskanál vaníliakivonatot, 5-6 szem szegfűszeget és reszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű