- 1 fej kelkáposzta
- 500 g darált hús
- szeletelt sajt
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- 1 tojás
- 2 kanál zsemlemorzsa
A gombamártás hozzávalói:
- 250 g gomba
- fél fej vöröshagyma
- 50 g liszt
- 200 ml főzőtejszín
- 200 ml alaplé (ha nincs akkor 2 dl víz + leveskocka)
- 200 ml száraz fehérbor
- kevés olaj
- petrezselyem
- majoranna
◾️A káposzta torzsát kivágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük (nem kell nagyon szétfőzni).
◾️Ha megfőtt leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl.
◾️A darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a sót, a borsot, a fokhagyma granulátumot összedolgozzuk.
◾️Egy muffin tepsit előveszünk, és minden részébe teszünk egy-egy káposztalevelet.
◾️A levelekbe kerül egy evőkanálnyi darált húsos massza, majd egy szelet sajt (én a sima szeletelt sajtot, pogácsa szaggatóval kiszúrtam és így egy kerek sajt darabot kaptam).
◾️Jöhet, egy újabb adag hús majd befedjük a golyót a kilógó káposztalevelekkel.
◾️200°-on 30 percet sütjük.
◾️A hagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát és megpirítjuk.
◾️Fűszerezzük, sóval, borssal, egy pici majoránnával és petrezselyem zölddel, majd felöntjük az alaplével és a borral.
◾️Egy nagyon picit forraljuk, majd a főzőtejszínnel és a liszttel besűrítjük.
1. A karajokat kiklopfoljuk, majd sót, borsot szórunk rájuk, jénaiba tesszük őket, és készre sütjük. 2. Eközben a gombát megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymát pedig felaprózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészben hagyott karajt a közepén felszúrjuk. A kolbászból két olyan hosszú darabot vágunk, mint amilyen a hús, és a közepébe nyomjuk. A hús külsejét sóval, és fokhagymával alap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megdinsztelt hagymára dobjuk a paradicsomot, a májat és addig pirítjuk, amíg megváltozik a színe a májnak. 2. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és a só ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRecept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborossal ízesítjük. A gombaragut a...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű