Családireceptkönyv.hu

Húsgolyó kelkáposztalevélben gombamártással


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 fej kelkáposzta
- 500 g darált hús
- szeletelt sajt
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- 1 tojás
- 2 kanál zsemlemorzsa

A gombamártás hozzávalói:
- 250 g gomba
- fél fej vöröshagyma
- 50 g liszt
- 200 ml főzőtejszín
- 200 ml alaplé (ha nincs akkor 2 dl víz + leveskocka)
- 200 ml száraz fehérbor
- kevés olaj
- petrezselyem
- majoranna

Elkészítés:


◾️A káposzta torzsát kivágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük (nem kell nagyon szétfőzni).
◾️Ha megfőtt leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl.
◾️A darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a sót, a borsot, a fokhagyma granulátumot összedolgozzuk.
◾️Egy muffin tepsit előveszünk, és minden részébe teszünk egy-egy káposztalevelet.
◾️A levelekbe kerül egy evőkanálnyi darált húsos massza, majd egy szelet sajt (én a sima szeletelt sajtot, pogácsa szaggatóval kiszúrtam és így egy kerek sajt darabot kaptam).
◾️Jöhet, egy újabb adag hús majd befedjük a golyót a kilógó káposztalevelekkel.
◾️200°-on 30 percet sütjük.
◾️A hagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát és megpirítjuk.
◾️Fűszerezzük, sóval, borssal, egy pici majoránnával és petrezselyem zölddel, majd felöntjük az alaplével és a borral.
◾️Egy nagyon picit forraljuk, majd a főzőtejszínnel és a liszttel besűrítjük.

Húsgolyó kelkáposztalevélben gombamártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar RAKOTT FASÍRT
RAKOTT FASÍRT

Első körben a 4 db tojást keményre főzöm, megtisztítom és felkarikázom. A zsemléket vízbe áztatom, majd jól kicsavarom. A húshoz teszem, mehet bele a 2 db tojás, a fűszerek, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Paradicsomos húsgomboc
Paradicsomos húsgomboc

A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás-sajtos calzone
Sonkás-sajtos calzone

Pizzatészta A száraz hozzávalókat először összekeverjük, majd erre öntjük a többit. Kézzel vagy géppel jól átgyúrjuk, majd dagasztjuk, és konyharuhával lefedve minimum 1 ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk