- 1 fej kelkáposzta
- 500 g darált hús
- szeletelt sajt
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- 1 tojás
- 2 kanál zsemlemorzsa
A gombamártás hozzávalói:
- 250 g gomba
- fél fej vöröshagyma
- 50 g liszt
- 200 ml főzőtejszín
- 200 ml alaplé (ha nincs akkor 2 dl víz + leveskocka)
- 200 ml száraz fehérbor
- kevés olaj
- petrezselyem
- majoranna
◾️A káposzta torzsát kivágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük (nem kell nagyon szétfőzni).
◾️Ha megfőtt leszűrjük és megvárjuk amíg kihűl.
◾️A darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a sót, a borsot, a fokhagyma granulátumot összedolgozzuk.
◾️Egy muffin tepsit előveszünk és minden részébe teszünk egy-egy káposztalevelet.
◾️A levelekbe kerül egy evőkanálnyi darált húsos massza, majd egy szelet sajt (én a sima szeletelt sajtot, pogácsa szaggatóval kiszúrtam és így egy kerek sajt darabot kaptam).
◾️Jöhet egy újabb adag hús majd befedjük a golyót a kilógó káposztalevelekkel.
◾️200°-on 30 percet sütjük.
◾️A hagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát és megpirítjuk.
◾️Fűszerezzük, sóval, borssal, egy pici majoránnával és petrezselyem zölddel, majd felöntjük az alaplével és a borral.
◾️Egy nagyon picit forraljuk, majd a főzőtejszínnel és a liszttel besűrítjük.
A karajt a tepsiben 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét apró kockára vágom, a tokaszalonna felét kisütöm, majd ebben a zsemlekockákat megpirítom. A tokát annyi sós vízben főzöm meg, amennyi ellepi. Ha puha, leszűröm. A levet a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat két evőkanál vízzel és egy negyed reszelt vöröshagymával ledaráljuk. Hozzákeverjük a maradék apróra vagdalt hagymát, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. Egy órára hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst szeletekre vágjuk, sóval, borssal, és összetört fokhagymával bedörzsöljük, majd átsütjük. 2. Lefedjük, és megsütjük. 3. A hagymát felkarikázzuk, majd a többi fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű