- 4 db tojás
- 15 g 1:4 édesítő
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 mokkáskanál sütőpor
Krém:
- 500 g túró
- 1 narancs reszelt héja
- 50 gramm 1:4 édesítő
- 200 g margarin vagy vaj
Fanta réteg:
- 800 ml szénsavas narancslé
- 2 csomag vaníliás pudingpor
◾️A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
◾️Az édesítőt kikeverjük a tojások sárgájával, a kakaóporral és a sütőporral.
◾️A felvert tojásfehérjével óvatosan összeforgatjuk.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 perc alatt készre sütjük.
◾️A túrót, ha nem eléggé krémes egy botmixerrel krémesítjük, és hozzáadjuk a narancs reszelt héját.
◾️A margarint az édesítővel kikeverjük, majd a túrót hozzáadva elkészítjük a túrós krémet.
◾️A megsült és kihűlt piskótára kenjük és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️A pudingport a narancslében sűrűre főzzük.
◾️Ezután kivesszük a sütit a hűtőből és a túróra kenjük a narancsos zselét.
◾️Pár órát pihentetjük a hűtőben újra szeletelés előtt.
Elkészítés: A hozzávalókat a kefires pohárral mérjük ki. Először robotgéppel (vagy habverővel) habosra verjük a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémsajtot simára keverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzákeverjük a tejszínt, valamit kevés vaníliakivonatot. Végül...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűPiskóta: Egy keverö edénybe a kókuszzsírt, édesítöt, mézet, vanília kivonatot, fahéjat krémesre keverem. Ezután belekeverem a tojások sárgáját - aztán a felvert tojások fehérjét is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy lábasba mérjük, és elkezdjük melegíteni. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, nehogy odaégjen. Akkor van készen, ha karamellizálódik, és szép aranybarna színt k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű